Közel kétszáz diák pályázott a tudományos és innovációs olimpiára

A legjobbak részt vehetnek a kétfordulós EU Fiatal Tudósok Versenyén.

2023. 12. 18. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által meghirdetett 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára (OTIO) csaknem 200 középiskolás fiatal nyújtott be pályázatot – közölte a szövetség hétfőn. A közlemény szerint a 33. OTIO-ra idén 193 fiatal  adott be 138 pályázati tervet a december 3-i határidőig. A bírálóbizottság főbb szempontjai a következők voltak: a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása, a kidolgozás alapossága, tudományos értéke, illetve hogy a pályázat alkalmas-e a részletes kidolgozásra.

A zsűri javaslata alapján száz fiatal folytathatja a tudományos kutatói munkát a MISZ által biztosított mentorok segítségével. A továbbjutók főként informatikai, műszaki, valamint agrár- és környezeti problémák megoldásával foglalkozó pályázatok – írták.

Az első három helyezett, összesen tíz pályázó 200 000–500 000 forint, míg további 10-15 kiemelt pályázó 100 000 forint jutalomban részesül. Különdíjat kap a legsikeresebb határon túli fiatal is. Az olimpián legeredményesebben szereplő iskolák és a legeredményesebb tanárok is díjazásban részesülnek.

A legjobbak részt vehetnek a kétfordulós EU Fiatal Tudósok Versenyén, mert az része az európai versenysorozatnak, továbbá rangos nemzetközi versenyekre is eljuthatnak.

A 33. OTIO-t a MISZ, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kiemelt támogatásával, a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságának szakmai közreműködésével, továbbá a Nemzeti Innovációs Ügynökséggel közösen hirdették meg – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.