Úgy vette a magyar a használt autókat, mintha nem lenne holnap, mutatjuk a legnépszerűbb márkákat

Épphogy nem dőlt meg a rekord.

Forrás: Origo2024. 01. 19. 12:51
Empty,Parking,Lots,,Aerial,View., parkoló
illusztráció Fotó: Shutter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 821 ezer autó cserélt gazdát 2023-ban az előzetes adatok szerint, amely mindössze 0,5 százalékkal marad el a két éve mért rekordértéktől: 2022-ben 825 ezer volt a belföldi átírások száma – írja az Origó a Jóautók közleménye alapján. 

Megjegyzik, a hazai autópark folyamatos, dinamikus növekedése önmagában is élénkíti a használtautó-piacot. Tíz évvel ezelőtt a forgalomban lévő személyautók száma alig hárommillió volt, közben 

2023 végére ez a szám már megközelítette a 4,2 milliót.

A piacon tavaly is hat márka autói biztosították a teljes forgalom felét. Az első helyen az Opel áll, miután 90 ezer ilyen jármű cserélt gazdát. A Volkswagen 2019 óta áll a második helyen, 10,3 százalékos részarányával stabilan tartja ezt a pozícióját. A harmadik helyen található Suzuki az éves forgalomból 8,5 százalékot tudhat magáénak. 

A Ford a negyedik helyen áll 7,8 százalékkal, míg a BMW van az ötödik 6,3 százalék feletti részesedéssel, a hatodik helyre pedig ezúttal a Skoda került a korábbi 8. helyről, 5,3 százalékos részaránnyal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.