Gigabírságot kapott a Lidl, gyorsan be is szóltak a versenyhivatalnak

Éles harc következhet?

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 09. 11:12
null
illusztráció Fotó: Vémi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kilencvenmillió forintos bírságot szabott ki a Lidlre, amiért a vállalat tavaly úgy reklámozta magát, hogy a legolcsóbb élelmiszerlánc. A versenyhatóság szerint ez az állítás nincs objektíven alátámasztva, így viszont a fogyasztók megtévesztésére alkalmas – adta hírül a Világgazdaság

A Lidl reagált a bírságra, állításuk szerint még a GVH árfigyelője is őket igazolja.

A vállalat továbbá hozzáteszi, a Gazdasági Versenyhivatal határozata alapján a Lidl Magyarország kommunikációs hibát vétett, amikor a Debreceni Egyetem és a Pénzcentrum felmérésének az eredményét a GVH vizsgálata alapján nem megfelelően kommunikálta.

Hangsúlyozták, a vállalat célja, hogy kiváló ár-érték arányú termékeket kínáljon vásárlóinak. A GVH által működtetett árfigyelő napi kosara több hónapban átlagosan, a termékek egységára alapján a Lidlnél volt a legolcsóbb. Ezen túlmenően a Hvg.hu és a G7.hu kutatásai alapján is a Lidl végzett az első helyen – részletezték. Arról viszont nem esett szó, hogy a büntetést nem fizetik ki, így könnyen lehet, hogy lesznek még fejlemények az ügyben. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vémi Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.