Lecsapott a zugkocsmára a NAV, lett nagy nemulass

Pedig még pálinka is volt a boltban. Igaz, zárjegy nélkül.

Forrás: Heol2024. 02. 20. 18:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenőriztek egy illegálisan működő italboltot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves vármegyei adóellenőrei és Bevetési Igazgatóságának (Bevig) munkatársai a kormányhivatallal közösen, kockázatelemzés alapján – írja a Heol

– Kikapcsolt pénztárgép, kétes eredetű italok, a higiénia teljes hiánya: a hatóságok szinte csak szabálytalanságot találtak az „üzletben” – fogalmazott Paskujné Pifkó Mónika kommunikációs referens.

A portál megtudta azt is, hogy palackozott alkohol mellett kimért italokat is árultak a zugkocsmában. Mivel erős volt a gyanú, hogy a „kocsmabolt” nem szabályosan működik, a bevételeket pedig eltitkolják, a hatóságok a helyszíni ellenőrzés mellett döntöttek. A helyszínen a revizorok a pénztárgépet kikapcsolva találták, az előző zárószalag még a gépben volt. 

Kiderült, hogy a napi nyitás sem történt meg,

miközben az előzetes megfigyelés szerint aznap több vásárló is megfordult az italboltban, a kassza tartalma pedig köszönőviszonyban sem volt a pénztárgép adataival.

A melléképületek átvizsgálásakor összesen 24 liter zárjegy nélküli, igazolatlan eredetű, vélelmezhetően házilag készített párlatot foglaltak le. A helyszínen a kormányhivatal szakemberei súlyos higiéniai szabálytalanságokat állapították meg, 

a használt poharakat például egy fertőtlenítőszer nélküli, hideg vizes lavórban mosták el.

A zugkocsma üzemeltetője a pénztárgép szabálytalan üzemeltetése miatt mulasztási, az élelmiszer-biztonsági követelmények megsértése miatt élelmiszer-ellenőrzési, az adózatlan alkoholtermékek birtoklása és értékesítése miatt pedig jövedéki bírságra számíthat – fűzték hozzá.

Borítókép: A zugkocsma (Forrás: Heol/NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.