A harminc év felettieket célzó munkaerőpiaci támogatások indulnak el

Nagy Márton: A hazai munkaerő-tartalék 300 ezer ember, ezt a csoportot szeretnénk megmozgatni.

2024. 05. 15. 10:39
20180503_3015_FDA
audi Győr REHAU gyára 

munkás, autóipar, dolgozó, munkaerő
Illusztráció Fotó: Földi D. Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 16-tól elérhetők a harminc év feletti álláskeresőket segítő támogatások. Nagy Márton közölte, hogy a hazai munkaerő-tartalék háromszázezer ember, ezt a csoportot szeretnék megmozgatni – írja a Világgazdaság.

Május 16-tól elérhetők a harminc év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, 

az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint 

– mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 

Nagy Márton hangsúlyozta: Magyarországon majdnem teljes a foglalkoztatottság, a munkaerőpiaci tartalékot az inaktív emberek jelentik, őket kell aktivitásra ösztönözni.  A hazai munkaerő-tartalék háromszázezer ember, ezt a csoportot szeretnék megmozgatni  – mondta a miniszter. 

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a Ginop plusz program keretében megvalósuló projekt célja a 30–64 éves álláskeresők és inaktívak elhelyezkedésének segítése. 

Kiemelten támogatják a hátrányos helyzetű állástalanokat, egyebek mellett bértámogatással, valamint lakhatási, utazási és képzési támogatással.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.