A látogatóknak is drága mulatság az olimpia

Többen szót ejtettek a magas jegyárakról és kiadásokról.

2024. 08. 10. 11:36
. Versenyzõk a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi maratonversenyében Párizsban 2024. augusztus 10-én Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpia az egyész világot megmozgatja, 206 nemzet 10 500 sportolója vesz részt a multisporteseményen, maguk a helyszínek sem csupán Párizsra koncentrálódnak, több nagyváros mellett egészen a francia polinéziai Tahitiig terjednek. Ugyanakkor látogatók a magas jegyárakról és kiadásokról beszéltek a Kickernek – ismertette a Világgazdaság.

Egy kanadai család tíz napot töltött Párizsban, a városnézés mellett két esti úszódöntőben is végignézték az amerikaiak győzelmét, valamint az amerikai női tornászcsapat aranyérmét. 

A nyaralás a szállással, étkezéssel, a jegyárakkal és egyéb költségekkel összesen 30 ezer kanadai dollárba, vagyis több mint 7,9 millió forintba került.

Ella és Nora, a két harmincas éveik közepén járó amerikai nő elsősorban a tornász Simone Biles miatt utazott Párizsba. A lapanak elárulták: két évig spóroltak a nyolcnapos párizsi útra, beleértve a repülőjegyeket, a szállást és az étkezést is. Csak a négy versenysorozatra szóló jegyekre fejenként 500 dollárt (több mint 182 ezer forint) fordítottak.

Egy frankfurti pár a kéthetes nyári vakációjukat azzal kötötte össze, hogy közben élőben nézték az olimpiai versenyeket. 

A költségeket azzal próbálták lefaragni, hogy Airbnb-s lakásokat foglaltak és tömegközlekedéssel jutottak el a verseny helyszíneire, így fejenként 1500 eurót (597 ezer forint) költöttek Franciaországban.

A cikkben arról is írnak, hogy az eseményeken nincs kedvezmény a gyerekeknek.

A teljes írás itt olvasható:

https://www.vg.hu/extra/2024/08/parizsi-olimpia-dragasag-jegyek-latogatok

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.