A köpenye miatt zártak ki egy nőt az olimpiáról

Politikai állásfoglalás miatt kizárták a párizsi olimpiáról a menekültcsapat egyik tagját, aki breaktáncban volt érdekelt.

Forrás: MTI2024. 08. 10. 10:58
Az afgán Manizha Talash a menekültek olimpiai csapatának tagja
Az afgán Manizha Talash a menekültek olimpiai csapatának volt a tagja a párizsi olimpián Fotó: MTI/AP/Frank Franklin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manizha Talasht, a sportágban alkalmazott művésznevén Talasht azért diszkvalifikálták a párizsi olimpiáról, mert felemelte a szavát a nők jogaiért szülőhazájában, Afganisztánban. A 21 éves versenyző, aki jelenleg Madridban él és sportol, az első párharca előtt egy olyan köpenyszerű ruhadarabot viselt, amelyen a szabadságot az afgán nőknek felirat szerepelt.

Manizha Talash és az ominózus köpeny
Manizha Talash és az ominózus köpeny Fotó: MTI/AP/Frank Franklin

A sportolók számára tilos a politikai kinyilatkoztatás a játékokon, noha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2021-es, tokiói olimpia előtt enyhített némileg az erre vonatkozó szabályokon.

A breaktánc pénteken debütált az ötkarikás programban.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.