Lázár János keményen üzent a Déli körvasút kivitelezőinek – nem lesz hangos éjszakai munkavégzés

A kormány, mint megrendelő embereknek tett ígéretét nem akarja betartani a V-híd, ezért kemény lépésekre számíthatnak.

2024. 08. 18. 12:39
Budapest, 2021. február 26.
Beemelték a helyére az utolsó szelvényt is a Déli összekötõ vasúti hídnál, a Rákóczi híd mellett, hogy az eddig kétpályás hidat hárompályássá bõvíthessék. Ezzel átjárható lett a Déli Körvasút fejlesztésének elsõ, már épülõ ütemeként megvalósuló új hídszerkezet, amely a Déli összekötõ vasúti Duna-híd harmadik vágányának ad helyet. Közel hetven év után elõször új vasúti vágányon nyílik majd átkelési lehetõség a Duna folyó felett, a fejlesztés célja, hogy több elõvárosi vonat közlekedjen az agglomeráció és Budapest között.
MTVA/Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI általkészített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Déli körvasút fejlesztése nemzetgazdasági érdek. A környéken élők nyugalma viszont emberi jog. Ezt a kettőt kell összehangolni. A Déli körvasutat ezért minden politikai kavarás, illetve kivitelezői zsarolás ellenére is megépítjük. Úgy, hogy a hétvégi és az éjszakai munkavégzést korlátozzuk – jelentette ki Lázár János a közösségi oldalán.

Ebben az ügyben az volt a probléma és azt nem akarja megérteni a V-Híd, hogy itt a kormány nevében mi tettünk egy ígéretet arra, hogy a lakosoknak kedvezünk, a lakosokat békén hagyjuk, a lakosokat élni hagyjuk.

– mondta az építési és közlekedési miniszter. Majd rámutatott: ezt egy kivitelező nem írhatja fölül.

Nincs vita, mert van egy megrendelő, meg van a kivitelező. A kivitelező azt csinálja, amit a megrendelő mond, főleg, ha még akar megrendelést – hangsúlyozta Lázár János.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.