Magyarország megkapja a pénzt a Déli körvasút fejlesztésére

Lázár János: Ezzel nemcsak Budapest és az agglomeráció közlekedését javítjuk.

2024. 07. 17. 18:25
vonat
Forrás: Facebook/Lázár János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A vasút fejlődéséhez nemcsak politikai ambíciókkal rendelkező szakértőkre van szükség, hanem tudásra – na és pénzre is” – írta Lázár János a közösségi oldalán

Az Európai Bizottság nemrég tette közzé azon beruházások listáját, amelyet a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) keretében támogat. Kisebb fejlesztések mellett a Budapest-Kelenföld–Ferencváros vasútvonal korszerűsítésére 290 millió euró uniós forrást nyertünk – jelezte az építési és közlekedési miniszter.

A Déli körvasút második ütemét jelentő beruházással nemcsak Budapest és az agglomeráció közlekedését javítjuk, de a kontinens országait és nagyvárosait összekötő vasútvonalak hálózatát is

– hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: „az egész régió közösségi közlekedését tesszük jobbá”.

A CEF eddigi három körében, a most bejelentett projektekkel együtt Magyarország összesen 562,55 millió eurót kap, ami azt jelenti, hogy egyetlen eurócent kohéziós támogatást sem veszítünk el – közölte.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Lázár János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.