Nagyon jó hír érkezett a Déli körvasút beruházása környékén lakóknak

A helyiek kérései meghallgatásra találtak.

Forrás: Facebook2024. 07. 12. 21:40
Budapest, 2022. november 14. Drónfelvételen a déli vasúti összekötő híd, a Rákóczi híd és a Mol épülő székháza (b) 2022. november 14-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakók nyugalmának érdekében beszünteti az éjszakai és a hétvégi munkálatokat az Építési és Közlekedési Minisztérium a Déli körvasút építésének környékén – jelentette be Lázár János a közösségi oldalán.

– Péntek este. Nyolc múlt. Már csend. Kánikula, de a bátrabbak már ablakot nyitnak – kezdte bejegyzését a miniszter, hozzátéve: 

„Most azok is megtehetik, akik a Déli körvasút beruházás környékén laknak. Náluk is csend van, mert tavasszal azt kérték – teljes joggal –, hogy fejezzük be és tiltsuk meg az éjszakai és hétvégi munkavégzést, az ország amúgy legnagyobb, legfontosabb és olykor bizony leghangosabb vasúti beruházásánál”

– olvasható a bejegyzésben.
– Bár a Déli körvasút fejlesztése egyszerre európai, országos, budapesti, sőt nemzetgazdasági érdek, azt nem lehet megépíteni a helybeliek életének megkeserítése árán – írta Lázár János, majd rámutatott: A kivitelezőnek kell a lakosokhoz igazodnia – és nem fordítva. A beruházást amúgy ellenző, azt mindenhol és mindenhogyan gáncsoló helyi és országos politikusok, most éppen az ott lakókkal szembe menve, az éjszakai munkavégzés visszaállítását követelik tőlem – írta.

– A főpolgármester is ezt teszi,

előbb-utóbb színt kell vallania neki is: továbbra is a kivitelező lobbistájaként az éjszakai munkavégzés visszaállítását követeli, vagy a lakók érdekeit is megérti. Ahhoz viszont neki is beszélnie kell a Hamzsabégi út környékén élőkkel

– hangsúlyozta bejegyzésében az építési és közlekedési miniszter.

Borítókép: A déli vasúti összekötő híd (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.