Ferihegy veszi át a bezárt debreceni repülőtér forgalmát

A reptér felkészült a megnövekedett forgalomra.

Forrás: Világgazdaság2024. 07. 12. 17:58
Budapest, 2024. június 6.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2-es terminálja 2024. június 6-án. Ezen a napon aláírásra került a repülõteret üzemeltetõ Budapest Airport Zrt. adás-vételi szerzõdése, így közel 20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér. A megállapodásnak köszönhetõen a magyar állam vételár arányosan 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektetõ VINCI pedig 20 százalékot.
MTI/Koszticsák Szilárd
Illusztráció Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér veszi át a repülőjáratok és utasok kezelését a debreceni repülőtértől – vette észre a Világgazdaság.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy csütörtökön be kellett zárni a debreceni repülőteret, mivel este a kifutópálya ellenőrzésekor a forró időjárástól keletkezett hibát találtak. A javításokat már megkezdték, de ezek várhatóan egy hétig tartanak majd.

A csütörtök esti bezárás után a hibák kijavításának végéig a Debreceni Nemzetközi Repülőtértől 

a Budapest Airport veszi át a járatok és utasok kezelését.

Azok az utasok, akik Debrecenből indultak volna, a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e – közölte a Budapest Airport.

A budapesti reptérnek az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelentik, így a fővárosi légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja. 

A Ferihegyi repülőtér üzemeltetője az esetleges hosszabb késések miatt a terminálon várakozó és arra jogosult utasokat a hónap elején létesített segítőpontokon látja el, de a hőségre való tekintettel a zónákon kívül is biztosít a várakozóknak ivóvizet. 

A Budapest Airport közlése szerint a helyzetet nehezíti, hogy a légtér telítettsége miatt az elmúlt hetekben nagyszámú járatkéséssel és -törléssel kellett számolniuk a légiutasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airportnak ebben a helyzetben is fontos az utasok kényelme, ezért egy-egy dedikált várakozóterületet jelölt ki a 2A és 2B terminálokon, ahol az utasok tudnak várakozni, pihenni, a repülőtér-üzemeltető szükség esetén ételt és italt, illetve női higiéniai termékeket oszt, a kisgyermekeseknek pedig bébiételt, pelenkát és törlőkendőt biztosít.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.