Támogatás a fiatal szakmai kutatóknak

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség és a HUN-REN.

2024. 10. 17. 14:21
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat, az együttműködés fókuszában a magyar tudomány eredményeinek gazdasági hasznosítása, a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti tudásátadás elősegítése, valamint a fiatal kutatók szakmai támogatása áll – közölte a Magyar Innovációs Szövetség csütörtökön. A tájékoztatás szerint a megállapodást a MISZ választmányi ülésének keretében szignálták.

Fontos megállapodás született
Fotó: Magyar Innovációs Szövetség

Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke a közleményben hangsúlyozta, olyan gazdasági ökoszisztémákra van szükség, amelyeknek résztvevői kölcsönösen előnyös együttműködésben vesznek részt. Gulyás Balázs, a HUN-REN elnöke a távirati iroda ismertetése szerint azt emelte ki, hogy a MISZ-szel kötött stratégiai megállapodás a HUN-REN-nél zajló sokoldalú szemléletváltás része.

A két szervezet vállalta, hogy együtt olyan inkubátorprogramot indítanak, amely segíti a kutatókat és vállalkozásokat a hatékonyabb tudás- és technológiatranszferben – tájékoztatott az innovációs szövetség.


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.