Felgyorsulhat a Club Aliga fejlesztése

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítették az Appeninn Nyrt. egyik leghangsúlyosabb balatoni turisztikai fejlesztését, a balatonvilágosi Club Aliga megújítását.

2020. 08. 08. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság szempontjából kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a kormány a balatonvilágosi Club Aliga üdülőközpont fejlesztését, mivel a projekt megvalósulása a hazai turizmus élénkítését nagyban segíti.

A minősítés hozzájárul, hogy mielőbb befejeződjön az előbb állami kézben, majd 2007-től magánkézben lévő üdülőközpont évtizedek óta fokozatosan romló állapotának megújítása, a döntés következtében például számottevően gyorsulhatnak, ugyanakkor nem egyszerűsödnek az építkezéshez szükséges hatósági eljárások – közölte lapunkkal az Appeninn Nyrt.

A Balaton külföldön is híres vonzereje volt a világosi üdülőközpont. Kiemelten fontos a megújulása Fotó: Bach Máté

Jelezték, hogy a döntés számos kézzel fogható előnnyel jár: például a fejlesztés által Balatonvilágos, illetve a térség számára a munkahelyteremtés, továbbá a turistaforgalom jelentős növelése is kiemelt gazdasági és versenyképességi előnyt fog jelenteni. Mindez azonban a helyi közösségekkel való egyeztetési folyamatokban nem hoz változást. Hangsúlyozták, hogy az Appeninn és az üzemeltető PRO-MOT Hungária Kft. a balatonvilágosi önkormányzattal továbbra is együttműködve, a helyi érdekeket is figyelembe véve tervezi megvalósítani a térséget felvirágoztató fejlesztéseket.

Kiszámíthatóság

Az Appeninn cégcsoport, illetve az Nyrt. befektetői számára ugyancsak egyértelműen pozitív üzenettel bír a kiemelt nemzetgazdasági státusz ténye, hiszen így kiszámíthatóbbá válik a tervezett fejlesztések ütemezése és mielőbbi befejezése – sorolta a tőzsdei társaság.

Felidézték, hogy a Club Aliga területének fejlesztése több részből áll, amelynek az első, strandot érintő elemei már idén nyáron megvalósultak, – számos új szolgáltatás várja a látogatókat.

Vitorlásparadicsom

A teljes balatoni vitorlásturizmus szempontjából komoly potenciállal rendelkező kikötő átfogó felújítása pedig a jövő év őszétől kezdődik és várhatóan kétéves munka keretében valósul meg – ennek része a kikötő hatékonyabb működését támogató, új, modern kikötőépület létrehozása is.

A Balatonnál egyre többen áldoznak a vitorlás sportra, a Club Aligánál is komoly vízparti fejlesztés jön
Fotó: Katona Vanda

A kikötő és a vízpart fejlesztésével tovább erősödhet a Club Aliga pozíciója a balatoni hajós életben.

Modern szállások

Régóta várt, központi eleme a fejlesztéseknek a Club Aliga területén található, erősen leromlott állapotban lévő szálláshelykínálat megújítása.

Felújítás előtt a Club Aliga. Felzárkóznak a mai igényekhez
Fotó: Fortepan

A tervek szerint a beruházás eredményeként 2023 végéig a Club Aliga területén egy egész évben működő, négycsillagos, több mint 160 szobás szálloda épül fel. A hotelhez wellnessrészleg, konferencia-központ, sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is tartoznak majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.