Elbukott Sylvie Goulard, Macronnak is új biztosjelöltet kell keresnie

2019. 10. 10. 14:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai parlamenti pótmeghallgatását sem vette sikerrel Sylvie Goulard francia biztosjelölt, így Emmanuel Macronnak új bizottsági tagjelöltet kell keresnie. A francia aspiránsnak a belső piaci portfóliót szánták.

Ursula von der Leyen elnök így már három biztosjelöltet veszített el a parlamenti kontroll nyomán. A jogi szakbizottság előbb Trócsányi László magyar, illetve Rovana Plumb román jelöltre mondott nemet, a francia Goulard pedig a következő szakaszban, a szakbizottsági meghallgatásnak esett áldozatul.

Mindezt úgy, hogy a ma délelőtti ülésen is jórészt összeférhetetlenségi, a személyével kapcsolatos kritikákat és kérdéseket kapott. A Magyar Nemzet is megírta, hogy Goulard egy fiktív foglalkoztatással kapcsolatos vizsgálat tárgya Franciaországban és az EU-ban, valamit még EP-képviselőként az amerikai Berggruen agytrösztnél vállalt munkát. Utóbbi szintén nemtetszést váltott ki az EP-képviselőkből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.