Egy tartományi tanácstagot és két testőrét ölték meg az afgán fővárosban

Forrás: MTI2020. 03. 08. 13:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megölték Kabulban vasárnap a közép-afganisztáni Logar tartomány tanácsának egyik tagját, valamint két testőrét – közölték afgán rendőrségi források.

Az Ariana News nevű afgán hírportál szerint a lövöldözésnek egy sebesültje is van.

A kabuli rendőrség szóvivője, Firdausz Faramarz újságíróknak azt mondta, a támadás oka ismeretlen.

Egyelőre egy csoport sem vállalta a felelősséget a lövöldözésért.

Noha február 29-én a tálib lázadók és az Egyesült Államok történelmi jelentőségű békemegállapodást írtak alá, amely remények szerint lehetőséget teremt az afgán kormány és a tálibok későbbi békeegyezményének aláírására, Kabul és a lázadók közt továbbra is feszült a viszony. A tálibok az afgánközi béketárgyalások feltételévé tették, hogy Kabul engedjen szabadon ötezer tálib foglyot, ezt azonban az afgán kormány mindmáig elutasította.

Hétfőn a tálibok bejelentették: felújítják a kormányerők elleni offenzívájukat.

„Az (amerikai-tálib) megállapodás értelmében modzsahedjeink nem fogják támadni a külföldi erőket, de folytatják műveleteket a kabuli kormány erői ellen” – mondta ekkor Zabihullah Mudzsáhid, a tálibok egyik szóvivője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.