időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Pozitív lett Donald Trump és felesége vírustesztje

Forrás: MTI
2020.10.02. 07:27
Pozitív lett Donald Trump és felesége vírustesztje

Pozitív lett Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania koronavírustesztje. Ezt a politikus jelentette be pénteken Washingtonban azt követően, hogy az egyik közeli tanácsadójának is pozitív lett a vírusvizsgálati eredménye.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Donald Trump egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicksnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért az amerikai elnök és felesége karanténba vonul, amíg nem érkeznek meg a teszteredményeik – jelentette a sajtó, helyi idő szerint csütörtök éjszaka.

Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

„Hope Hicksnek, aki megállás nélkül és nagyon keményen dolgozott, pozitív lett a vírustesztje. Borzalmas! A first ladyvel várjuk teszteredményeinket. Addig is megkezdjük a karanténfolyamatot!”

– írta az elnök a Twitteren.

Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania Trump. Fotó: EPA pool/Michael Reynolds

Donald Trump péntek hajnalban jelentette be Washingtonban, hogy pozitív lett a saját és felesége koronavírus-tesztje.

Hope Hicks tanácsadó együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

Az elnöki házaspár csütörtök éjjel karanténba vonult. Személyes orvosuk a jelentésében azt írta, hogy a pár mindkét tagja a fertőzöttség ellenére jól van, és az elnök továbbra is el tudja látni feladatait.

„Együtt túljutunk ezen” – írta a Twitter közösségi portálon a 74 éves elnök,

akinek korosztálya a szakértők szerint a magasabb kockázatú csoportba tartozik.

Trump elnököt és a fehér házi személyzet idősebb tagjait is rendszeresen tesztelték a koronavírusra már május óta, amikor a személyzet két tagja vírusos lett. Ennek ellenére sok egészségügyi szakértő szerint a járványügyi szabályok mindeddig nem voltak elég szigorúak a Fehér Házban, és maga az elnök sem sokat törődött a legelemibb szabályokkal: kezet fogott azokkal, akikkel találkozott, nem viselt maszkot, és nem tartotta be a távolságtartást. Kezdetben teszteltetni sem volt hajlandó magát.

Az utóbbi hetekben az elnökválasztási kampány miatt Donald Trump a korábbiaknál is többet utazott belföldön, és sokezer emberrel találkozott a kampányeseményeken, pedig közegészségügyi tisztségviselők óva intettek mindenkit attól, hogy tömegrendezvényen vegyen részt.

Az Egyesült Államokban, ahol november 3-án elnökválasztást tartanak, már 7,3 millióan fertőződtek meg a SARS-CoV-2 koronavírussal és csaknem 208 ezren haltak bele az általa okozott Covid-19 betegség szövődményeibe.

Koronavírus-járvány Amerikában

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a tegnap diagnosztizált fertőzöttek számáról, illetve az összes eddig beazonosított fertőzöttek számáról a világban és Amerikában. A Covid-19 nevű betegség hetek óta az Egyesült Államokat sújtja leginkább.

 

Koronavírusos az amerikai elnök

Végre igazán jó hírek érkeztek Donald Trumpról

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.