Marine Le Pen követendő példának tartja a „kelet-európai” szuverenitást

Az ellenzéki vezető egy televíziós interjúban élesen bírálta a francia és a brüsszeli oltási kampányt.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks2021. 03. 31. 14:32
LE PEN, Marine
A francia ellenzék vezetője szerint a kelet-európai vakcinabeszerzés példaértékű (A képen Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke sajtótájékoztatót tart a L'Avenir Francais (Francia Jövõ) nevû, a kisebb jobboldali pártokat tömörítõ új politikai mozgalomról Párizsban 2021. március 22-én) Fotó: Ian Langsdon Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marine Le Pen kétség kívül Magyarországra, az Európai Unió második legjobban átoltott országára gondolt, amikor egy televíziós interjúban a francia és a brüsszeli oltási kampányt élesen bírálva a „kelet-európai országokat” hozta fel követendő példának, amelyek Le Pen véleménye szerint is példás módon gyorsították fel a lakosság immunizálását azzal, hogy „szuverén módon más gyártóktól is rendeltek oltóanyagot, nem csak Brüsszelen keresztül, amely egyértelműen megbukott a vakcina-beszerzésben.”

Le Pen határozott hangon bírálta a francia kormány katasztrofális megoldásait. Le Pen szerint az országos karanténok alatt semmi nem történt, a járvány kezelése annyiban állt, hogy a kormány otthonmaradásra kötelezte az országot.

Az első karantén idején nem volt tesztelés, nem voltak maszkok, most pedig – hogy Franciaország nagy része ismét szigorú korlátozások alatt él – az ütőképes oltási kampány hiányzik.

A francia ellenzék vezetője szerint a kelet-európai vakcinabeszerzés példaértékű
Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

A műsorvezető ellenvetésére, miszerint az oltás lassúságáért a vakcinahiány és nem a francia kormány tehető felelőssé – hiszen az oltóanyagot Brüsszelen keresztül kell megrendelni és a szállítmányok érkezését megvárni –

Le Pen hezitálás nélkül a „kelet-európai” gyakorlatot állította követendő példának, amelyben a valójában közép-európai országok Brüsszel legújabb ügyetlenkedésétől és az onnan érkező minimális mennyiségű oltóanyagtól magukat függetlenítve megrendelték Oroszországtól és Kínától az életmentő vakcinákat.

A francia ellenzék vezetője azt mondta, hogy ha le kell zárni az országot, akkor azt el kell fogadni, de a lezárás alatt nem lehet teketóriázni: masszívan és folyamatosan oltani kell a lakosságot.

És ha ehhez Brüsszel hibája miatt nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag, akkor Franciaországnak is az orosz és a kínai vakcinákat kell megvásárolniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.