Seehofer csökkentené a hazánknak járó uniós forrásokat

„Orbán túl messzire ment a legújabb törvénnyel” – mondta a német belügyminiszter.

Forrás: mandiner.hu2021. 06. 30. 16:25
SEEHOFER, Horst
Horst Seehofer német belügyminiszter védõmaszkot visel a kabinet heti munkaülésén a berlini kancellári hivatalban 2020. december 16-án, a koronavírus-járvány második hulláma idején. Németországban ettõl a naptól kezdve január 10-ig tartó járványvédelmi zárlatot rendeltek el a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területén a vírus terjedése miatt. A létszükségleti cikkeket forgalmazó üzletek kivételével minden intézményt bezártak Fotó: Hannibal Hanschke Forrás: MTI/AP/Pool/Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horst Seehofer az Augsburger Allgemeine lapnak azt nyilatkozta, hogy a magyar miniszterelnök „túl messzire ment” az új, gyermekvédelmi törvénnyel. A német belügyminiszter szerint az uniós támogatások csökkentésével meg tudják mutatni, hogy nem csak tétlenül szemlélik a Magyarországon történteket.

Az Augsburger Allgemeine emlékeztet, hogy Angela Merkel korábban már elutasította a Zöldek azon követelését, hogy vágják meg a Magyarországnak jutó uniós forrásokat, a német kancellár ezenfelül többször is hangsúlyozta, hogy nem támogatja az unió megosztottságát. A portál arra is emlékeztet, hogy a magyar parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvénybe „belecsempészték”, hogy a homoszexualitást nem lehet öncélúan bemutatni a 18 éven aluliaknak.

Horst Seehofer német belügyminiszter a berlini kancellári hivatalban 2020. december 16-án
Fotó: MTI/AP/Pool/Hannibal Hanschke

„Ezt nem szabad, és nem is fogadjuk el” – mondta Seehofer, aki hangsúlyozta, hogy az európai értékeket határozottan képviselni kell.

Az Augsburger Allgemeine megjegyzi, hogy CSU politikusa korábban nagy támogatója volt Orbánnak, még mielőtt a Fidesz elhagyta volna a pártcsaládot.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.