időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Varga Judit: Németországban lecsapott a véleménydiktatúra!

Forrás: Facebook
2021.07.13. 22:08
Varga Judit: Németországban lecsapott a véleménydiktatúra!

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán számolt be az aggasztó fejleményekről és egyúttal biztosította a magyarokat arról, hogy a kormány mindig meg fogja védeni a magyar emberek véleménynyilvánításához fűződő jogát!

„Németországban ismét lecsapott a véleménydiktatúra!

 • A német alkotmánybíróság korábbi elnöke nemrég egy beszélgetésen fejezte ki aggodalmát az Európai Unió működésével kapcsolatban. Andreas Voßkuhle úgy vélte, az Európai Bizottság egy szövetségi állam létrehozásán dolgozik, ehhez pedig a tagállamok kárára szövetkezik az EU Bíróságával.
 • Nem is kellett több, hogy a véleménydiktatúra kulcsszereplői megkongassák a liberális vészharangot és nemzetközi össztűz alá vegyék a több mint egy évtizede alkotmánybíróként tevékenykedő Voßkuhlét, akit korábbi bíróktól egészen a német zöldpárti EP-képviselőkig mindenki élesen bírált.
 • Ezek után persze könnyen eszünkbe juthat az a közvélemény-kutatás, amely szerint a véleménynyilvánítás szabadságát a németek csaknem fele látja veszélyben, míg a megkérdezettek mindössze 45 százaléka vallotta azt, hogy ki meri mondani szabadon a véleményét.
 • Jól látjuk a fenti példán keresztül is, milyen súlyos hatása van egy társadalomra nézve, ha úrrá lesz rajta az úgynevezett »cancel culture«, azaz a kirekesztés és elhallgattatás kultúrája.
 • A magyar kormány mindig meg fogja védeni a magyar emberek véleménynyilvánításához fűződő jogát!

  Ez alap!”

  (A borítóképen Varga Judit igazságügyi miniszter látható. Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys)

  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.