időjárás 2°C Piroska 2022. January 18.
logo

Magyarország példa lehet az amerikai konzervatívok számára

Forrás: KARC FM
2021.11.10. 18:14 2021.11.10. 19:54
Magyarország példa lehet az amerikai konzervatívok számára

„Az Egyesült Államokban a konzervatívok nemcsak, hogy szimpatizálnak Magyarországgal és a magyar jobboldal eredményeivel, hanem kifejezetten példaértékűnek tekintik azt, ami nálunk történik” – fogalmazott Szánthó Miklós Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a legutóbbi adásban többek között a központ vezetőinek közelmúltbeli tengerentúli útjáról és a CPAC Hungary szervezéséről, valamint a Márki-Zay jelenségről és a homoszexuális bárba látogató kisiskolásokról beszélgettek.

Az Egyesült Államokban a konzervatívok, a Republikánus Párt jólértesült azzal a konzervatív reneszánsszal kapcsolatban, ami Magyarországon és Közép-Európában zajlik

– mondta el Szánthó Miklós.

Hozzátette: az amerikai jobboldal szakpolitikai szinten is azonosul a magyarországi intézkedésekkel, azok a tengeren túl abszolút sikernek számítanak, különösen, ha a családpolitikát nézzük.

Kovács István kitért arra, hogy hazánk gazdasági, katonai ereje és népessége által indikált figyelemnél jóval többet kap, nemcsak Európában, hanem az USA-ban is, de egészen más mindezt személyesen is megtapasztalni. A jövő tavasszal az Alapjogokért Központ szervezésében megvalósuló CPAC Hungary kapcsán Szánthó Miklós kifejezte abbéli reményét, hogy a konferencia a konzervatív reneszánsz és szellemi pezsgés, a jobboldali ébredés szimbóluma lehet. Kovács István hozzátette, hogy ez lesz az első európai CPAC, mivel annak megszervezésével az amerikai fél addig várt, míg nem találtak az Alapjogokért Központban olyan partnerre, amely az általuk vallott értékeket hitelesen képviseli.

Megerősítést nyert, hogy Márki-Zay Péter egy jobboldali-keresztény álcában díszelgő, de valójában ízig-vérig baloldali politikus, aki úgy játszik Gyurcsány Ferenc kottájából, ahogy korábban egy báb sem

– fogalmazott Kovács István, utalva a baloldali miniszterelnök-jelöltnek elsősorban a rezsicsökkentésről és a migrációról tett nyilatkozataira.

Szánthó Miklós hozzátette, hogy Gyurcsányék úgy tudták megszervezni az előválasztást, hogy lényegében az összes ellenzéki pártot sikerült „kinyírniuk”. Megjegyezte: a baloldal tragédiája, hogy még mindig a volt szocialista miniszterelnök a magyar baloldal elsőszámú vezetője.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy homoszexuális bárba vittek osztálykirándulásokra gyermekeket Floridában. Az eset kapcsán Szánthó Miklós elmondta, hogy az Egyesült Államokban ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek a szülők, mint Európában és hazánkban is. Az igazgató megjegyezte, hogy az USA-ban régóta jelen van az LMBTQ-propaganda az iskolákban, azonban most erősebb fokozatra kapcsoltak, és már abszolút meg akarják szüntetni a szülők azon jogát, hogy bármilyen szinten beleszóljanak gyermekük szexuális nevelésébe. Kitért arra is, hogy erre adott reakció volt a virginiai kormányzóválasztás, melyet az a politikus nyert meg, aki határozottan kiállt a szülők jogai mellett. Megjegyezte, ugyanez a vita zajlik Magyarországon is a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás kapcsán.

A november 9-i adás ide kattintva hallgatható meg.

Borítókép: Mike Pence, volt amerikai alelnök beszédet mond a szeptemberi budapesti Demográfiai Csúcson (Fotó: Mirkó István)