Lefejeztek a dzsihadisták egy evangélikus lelkészt

Megállítottak egy férfit a mezőn, lefejezték, majd a fejét átadták a feleségnek, megparancsolva neki, hogy tájékoztassa a történtekről a hatóságokat. Egy mozambiki tartományban, Capo Delgadóban történt az eset, ahol a dzsihadisták évek óta félelemben tartják a lakosságot – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 12. 19. 17:00
Hebron, 2019. november 13. Palesztin tüntetõk köveket készülnek hajítani az izraeli katonák felé a ciszjordániai Hebronban 2019. november 13-án, miután két nappal korábban izraeli katonák lelõttek egy 22 éves palesztin tüntetõt, Omar Badavit egy összecsapás közben. Az izraeli hadsereg szóvivõje szerint eddig Gázából mintegy kétszázötven rakétával támadták Izrael területét, miután elõzõ nap az izraeli hadsereg és a Sin Bet belbiztonsági szervezet közös akcióban megölte az Iszlám Dzsihád egyik gázai vezetõjét, Bahá Abu al-Atát. MTI/EPA Fotó: Abed al-Haslamun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mozambik északi részén fekvő Capo Delgado tartományban a lázadó gerillák – akik azt állítják, kapcsolatban állnak a Daesh szélsőséges szervezettel – 2017 októbere óta tartják terrorban a helyieket. Nemrégiben döbbenetes gyilkosságot követtek el: lefejeztek egy evangéikus lelkészt, a fejét pedig átadták a feleségének. 

Az asszony a helyi járási rendőrkapitányságra vitte a táskát, amelyben a férje feje volt 

– írja az Avvenire.

A cikk szerint ez csak a legújabb eset a hasonló támadások sorozatában, amelyek immáron négy éve sújtják Cabo Delgado természeti erőforrásokban gazdag kerületeit. A biztonsági erőkkel való összecsapások eddig háromezer halálos áldozatot követeltek, a harcok hatására pedig nyolcszázezer helyi lakos kényszerült elhagyni otthonát.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.