Szabályzatának megsértéséért a CNN elbocsátotta Chris Cuomót

A műsorvezető bátyjának, a szexuális zaklatással vádolt korábbi New York-i kormányzónak adott tanácsot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 05. 14:40
CUOMO, Andrew
New York, 2021. december 1. 2019. prilis 11-n New Yorkban ksztett kp Chris Cuomrl, a CNN amerikai hrtelevzi msorvezetjrl. A CNN 2021. november 30-n bejelentette, hogy hatrozatlan idre felfggesztette Chris Cuomt, mert jabb dokumentumok szerint a vltnl jobban belefolyt btyja, a tbbszrs szexulis zaklatssal vdolt Andrew Cuomo volt New York-i kormnyz gyeibe. MTI/AP/Invision/Evan Agostini Fotó: Evan Agostini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CNN amerikai hírtelevízió végleg elbocsátotta szombaton egyik műsorvezetőjét, Chris Cuomót, mert munkaadójának szabályzatát megszegve tanácsot adott bátyjának, Andrew Cuomónak, korábbi New York-i kormányzónak az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás ügyében, nevezetesen hogy miként kezelje azt a nyilvánosság előtt.

Chris Cuomo már májusban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyját és munkatársait, és hogy megszegte a CNN szabályzatát azzal, hogy megpróbált lejárató információkat gyűjteni az egyik vádló ellen.

A hírtelevízió ezt akkor nyilvánosan közölte is, de hozzátette: figyelembe vették, hogy a műsorvezető a családja érdekét a munkája elé helyezte. Szerdán azonban a CNN felfüggesztette Chris Cuomót, mert új információk szerint egyértelműen jogsértő módon járt el. 

A hírtévé szombaton közölte, azóta megbíztak egy ügyvédi irodát, hogy értékelje az új információt; ennek eredménye alapján úgy döntött a médium vezetése, hogy végleg elbocsátja a műsorvezetőt.

Azt nem ismertette a CNN, hogy mi volt az kifogásolt új információ – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

A demokrata párti Andrew Cuomo a botrányok miatt augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, október vége óta bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

Andrew Cuomo, korábbi New York-i kormányzó Fotó: Justin Lane

Borítókép: New Yorkban készített kép Chris Cuomóról, a CNN amerikai hírtelevízió műsorvezetőjéről (Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.