időjárás -1°C Paula, Vanda 2022. January 26.
logo

Szabályzatának megsértéséért a CNN elbocsátotta Chris Cuomót

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.12.05. 14:40 2021.12.05. 14:43
Szabályzatának megsértéséért a CNN elbocsátotta Chris Cuomót

A CNN amerikai hírtelevízió végleg elbocsátotta szombaton egyik műsorvezetőjét, Chris Cuomót, mert munkaadójának szabályzatát megszegve tanácsot adott bátyjának, Andrew Cuomónak, korábbi New York-i kormányzónak az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás ügyében, nevezetesen hogy miként kezelje azt a nyilvánosság előtt.

Chris Cuomo már májusban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyját és munkatársait, és hogy megszegte a CNN szabályzatát azzal, hogy megpróbált lejárató információkat gyűjteni az egyik vádló ellen.

A hírtelevízió ezt akkor nyilvánosan közölte is, de hozzátette: figyelembe vették, hogy a műsorvezető a családja érdekét a munkája elé helyezte. Szerdán azonban a CNN felfüggesztette Chris Cuomót, mert új információk szerint egyértelműen jogsértő módon járt el. 

A hírtévé szombaton közölte, azóta megbíztak egy ügyvédi irodát, hogy értékelje az új információt; ennek eredménye alapján úgy döntött a médium vezetése, hogy végleg elbocsátja a műsorvezetőt.

Azt nem ismertette a CNN, hogy mi volt az kifogásolt új információ – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

A demokrata párti Andrew Cuomo a botrányok miatt augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, október vége óta bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

Andrew Cuomo, korábbi New York-i kormányzó Fotó: Justin Lane

Borítókép: New Yorkban készített kép Chris Cuomóról, a CNN amerikai hírtelevízió műsorvezetőjéről (Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini)