Eleonóra 2024. február 21.
logo

Mike Pompeo ízekre szedte Joe Biden külpolitikáját a CPAC-n

Magyar Nemzet
2022.02.26. 10:02 2022.05.19. 13:15
Mike Pompeo ízekre szedte Joe Biden külpolitikáját a CPAC-n

Mike Pompeo volt külügyminiszter és CIA igazgató mondott beszédet pénteken a floridai Orlandóban az amerikai republikánus tábor négynapos „seregszemléjén”, a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencián. Mike Pompeo elmondta, hogy aggasztónak találja a világban lejátszódó folyamatokat, és hiányolja a hozzáértő, határozott amerikai vezetést. 

A Biden-adminisztráció legnagyobb hibái között tartja számon a déli határ mentén kialakult migránsválságot és az elhibázott afganisztáni kivonulást.

Pompeo szerint az amerikaiaknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy megóvják az életmódjukat és a valós értékeiket. Ennek érdekében először is a határvédelmet kell erősíteni, másodsorban nyílt sisakos, határozott amerikai külpolitikára van szükség. Mike Pompeo egyértelművé tette, hogy mit ért az alapvető amerikai értékek alatt, 

és elsőként említette a szülők jogát arra, hogy döntsenek gyermekeik világnézeti neveléséről. 

Meg van győződve arról, hogy nincs olyan külső veszély, amely komolyan fenyegethetné Amerikát, de ha az oktatási rendszert nézi, az aggodalommal tölti el az Egyesült Államok jövőjét illetően: ha továbbra is ebben a szellemiségben tanítják az amerikai iskolásokat, akkor az ország ellenfeleinek igazuk lesz, és az valóban hanyatlásnak indul.

A konferencián az Alapjogokért Központ (AK) immár negyedik alkalommal képviselteti magát, miközben a CPAC első európai rendezvényének éppen Magyarország ad otthont március végén; az esemény tematikája pedig az „Isten, haza, család” hármas egységére épül majd.

 

 

Borítókép: Mike Pompeo felszólalása a CPAC-n. (Fotó: Europress/AFP/Zach Roberts)

CPAC – konzervatív konferencia Floridában

Dörgedelmes beszédet mondott a CPAC-en Donald Trump

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.