időjárás 15°C Helga 2022. október 3.
logo

Itt a megállapodás: nőtt Magyarország energiabiztonsága

Pisztollyal akart gyilkolni egy fegyverellenes BLM-aktivista Louiseville-ben

Forrás: V4NA
2022.02.16. 18:38 2022.02.16. 20:24
Pisztollyal akart gyilkolni egy fegyverellenes BLM-aktivista Louiseville-ben

Gyilkossági kísérlettel vádolnak egy 21 éves férfit, aki a Black Lives Matter mozgalom egyik aktivistája. A nyíltan fegyverellenes férfi egy pisztollyal lövöldözött egy kampányközpontban – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A 21 éves férfi a Kentucky állambeli Louisville városában próbálta megölni az egyik polgármesterjelöltet. Quintez Brown fegyverrel a kezében betört a zsidó vallású Craig Greenberg kampányközpontjába és lövöldözni kezdett. 

A támadásban végül senki sem sérült meg, de az egyik golyó a polgármesterjelölt ruháját súrolta. A Black Lives Matter mozgalom 21 éves aktivistáját néhány perccel a támadás után fogták el a rendőrök, miközben menekülni próbált – írja a Breitbart.

A rendőrség szerint több fegyvert is találtak a feketejogi mozgalom aktivistájánál, akit egyébként korábban Barack Obama egykori elnök alapítványa kitüntetésben részesített. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy a férfi miért akarta megölni Greenberget. A Breitbart ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy 2019-ben Brown egy terjedelmes és felháborodott hangvételű véleménycikkben ítélte el Kentucky állam egyik törvénymódosítását, amely lehetővé tette az engedély nélküli fegyverek hordozását. A szigorúbb fegyvertörvényekért aktívan kampányoló férfi akkor azt nehezményezte, hogy a törvénymódosítás segítségével több fekete állampolgárt ölhetnek meg.

Számukra az életed nem számít. És amíg meg nem választunk olyan politikusokat, akik valóban elkötelezettek a demokrácia és az emberi jogok mellett, akik valóban hisznek abban, hogy minden ember egyenlőnek van teremtve – legyen az okmány nélküli bevándorló, transznemű vagy hajléktalan – addig nem is számít az életed

– írta Brown a cikkében.

Borítókép: Quintez Brown (Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.