Koronavírusos lett a német államfő és felesége

Frank-Walter Steinmeier és Elke Büdenbender tünetei enyhék, házi karanténba vonultak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 23. 9:14
STEINMEIER, Frank-Walter
Berlin, 2022. február 13. Frank-Walter Steinmeier német államfõ felesége, Elke Büdenbender mellett integet, miután a 736 fõs parlament és az annak tagjaival megegyezõ létszámú tartományi képviselõk újraválasztották a szövetségi gyûlésben Berlinben 2022. február 13-án. MTI/EPA/Getty Images/Pool/Emmanuele Contini Fotó: Emmanuele Contini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS–CoV–2) Frank-Walter Steinmeier német államfő és felesége, Elke Büdenbender – közölte kedden a szövetségi elnöki hivatal. Az államfő és felesége szervezetében egy gyorsteszt, majd egy PCR-teszt is kimutatta a vírust.

Házi karanténba vonultak, és mindenkit értesítettek, akivel az utóbbi napokban fertőzésveszéllyel járó kapcsolatba kerültek. Tüneteik enyhék – áll a közleményben.

Mindketten fokozottan veszélyeztetettek, mert Steinmeier 2010-ben – amikor a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetője volt – súlyos betegségben szenvedő feleségének adta egyik veséjét. Ugyanakkor mindketten rendelkeznek a SARS–CoV–2 okozta betegségtől (Covid–19) védő teljes oltással, és az emlékeztető oltást is megkapták már.

Borítókép: Frank-Walter Steinmeier német államfő és felesége, Elke Büdenbender 2022. február 13-án (Fotó: MTI/EPA/GettyImages/Pool/Emmanuele Contini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.