Nem oktathatják az LMBTQ-propagandát a tíz éven aluli diákoknak Floridában

A floridai szenátus kedden elfogadta azt a rendeletet, amely megtiltja, hogy a tíz éven aluli gyerekeknek a nemi identitásról vagy szexuális irányultságról szóló LMBTQ-propagandaórákat tartsanak az iskolákban. A törvény célja, hogy a szülők ezzel visszakapják jogaikat, hogy ők döntsenek a gyermekeik szexuális neveléséről.

Forrás: Híradó.hu2022. 03. 09. 12:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó kedden aláírta a rendeletet, amely megtiltja a tanároknak, hogy tíz éven aluli gyerekeket szexuális irányultsággal összefüggő témákban oktassanak.

A rendelkezés emellett felszólítja a tankerületeket, hogy kerüljék az LMBTQ-témákat, „ha azok nem felelnek meg a diákok életkorának vagy nem állnak kifejezetten a fejlődésük érdekében.

A floridai rendelet kiterjed a „támogató szolgáltatásokra” is, beleértve a tanácsadást, és jogot biztosít a szülőknek, hogy közvetlenül perelhessék az iskolákat, ha úgy vélik, hogy egy oktató megszegi a törvényt.

A republikánus párti törvényjavaslat támogatói szerint a szülők ezzel visszakapják jogaikat, hogy ők döntsenek a gyermekeik szexuális neveléséről.

Ezzel szemben a melegjogi aktivisták szerint a törvényjavaslat elszigeteli az LMBT-csoportokhoz tartozó fiatalokat az iskolákban.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtószóvivője kedden elítélte a „védtelen diákokat célzó gyűlöletkeltő jogszabály” elfogadását. Joe Biden elnök és adminisztrációja „minden téren az LMBTQI+ diákokkal van” – írta a Twitteren Psaki.

A floridai rendelkezés elfogadásával ötre nőtt azon amerikai államoknak a száma – másik négy Louisiana, Mississippi, Oklahoma és Texas –, ahol olyan törvény van érvényben, amely tiltja a homoszexualitás, valamint a bi- és transzszexualitás népszerűsítését az általános iskolákban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.