Rekordmagas a Covid-betegek száma Kínában, többségük tünetmentes

Több mint 13 ezer fertőzöttet regisztráltak vasárnap, Sanghajban továbbra is teljes lezárás van érvényben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 03. 13:53
null
Sanghaj, 2022. március 31. Ételfutár kézbesíti a rendelést egy kordonnal elkerített tömb lakójának Sanghajban 2022. március 31-én. A hatóságok Sanghajt március 28-tól két szakaszban lezárták, és felfüggesztették a tömegközlekedést a koronavírus-fertõzöttek kiszûrése érdekében, miután az esetek száma a járvány kezdete óta a legmagasabbra emelkedett a kínai nagyvárosban. Az ötnapos lezárás idejére az érintett területeken élõk nem hagyhatják el otthonukat, a szükséges használati cikkeket és élelmiszereket pedig kizárólag házhoz szállítás útján szerezhetik be. MTI/EPA/Alex Plavevski Fotó: Alex Plavevski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszámú, 13 146 új koronavírus-fertőzöttet jelentett vasárnap a kínai nemzeti egészségügyi bizottság. A SARS–CoV–2 koronavírus okozta járvány 2020. februári kezdete óta ez a legmagasabb esetszám az országban. A hivatalos statisztika szerint az esetek többsége (11 691) tünetmentes. A kormány megerősítette, hogy ragaszkodik a „zéró Covid” stratégiájához. Szombati sanghaji ellenőrző látogatásakor Szun Csun-lan kínai miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta a járványügyi stratégiához való „rendíthetetlen ragaszkodást”, amely gyorsan bevezetett kijárási tilalommal, tömeges teszteléssel és karanténnal jár még kisebb fertőzésszámok esetén is.

Az ország legnagyobb városában, Sanghajban továbbra is teljes lezárás van érvényben.

A város több mint 26 millió lakosának szinte mindegyike csak Covid-tesztelés céljából hagyhatja el a lakhelyét. A fertőzöttek elszigetelésére az egész városban stadionokat és kiállítási csarnokokat alakítottak át. Vasárnap Sanghajban minden lakosra kiterjedő antigénes tesztelést rendeltek el, a pozitív eseteket jelenteni kell. Hétfőn az egész városban PCR-teszteket fognak végezni – közölték sanghaji kormányzati tisztviselők a sajtótájékoztatójukon.

Borítókép: Ételfutár kézbesíti a rendelést egy kordonnal elkerített tömb lakójának Sanghajban 2022. március 31-én (Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.