Kovács Zoltán: A magyar álláspont az olaj- és gázembargó esetében változatlan

Valótlanul híresztelte a ZDF, hogy megváltozott volna Magyarország álláspontja az olajembargóról.

Forrás: Facebook/Kovács Zoltán2022. 05. 02. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar álláspont az olaj- és gázembargó esetében nem változott: nem támogatjuk!

– írta közösségi oldalán Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a ZDF által terjesztett információra reagálva, miszerint a magyar kormány változtatott volna álláspontján.

A ZDF egy magas beosztású EU-s diplomatára hivatkozva azt közölte, hogy Németország mellett Ausztria, Magyarország és Szlovákia, az EU déli térségéből pedig Görögország, Olaszország és Spanyolország ellenezte az orosz olajvásárlások leállítását. A keleti tagállamok elsősorban azért ellenezték a gyors importtilalmat, mert nagymértékben függnek az orosz kőolajszállításoktól.

A ZDF által közölt valótlan információkat több magyarországi portál, így például az Index és a 24.hu is átvette, és az álhírnek bizonyuló információra hivatkozva készítettek cikket.

Borítókép: Kovács Zoltán (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.