Egy migránsbanda vezetőjével fotózkodott a svéd miniszterelnök

A miniszterelnök – aki a bevándorlóbandák felszámolását tűzte ki célul – egy ismert rapperrel, az egyik banda vezetőjével pózolt.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 06. 12. 16:54
Magdalena Andersson At The European Council Summit In Brussels
EU-COUNCIL Fotó: NICOLAS ECONOMOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptemberben Magdalena Andersson bemutatta a kormány költségvetését, a beszéde során pedig kemény fellépést ígért a svédországi bűnöző bandák ellen.

Fokozni fogjuk a csalás és a pénzmosás elleni küzdelmet, és megállítjuk a pénzek áramlását a szervezett bűnözés felé. A bandabűnözőknek nem luxusautókkal kellene közlekedniük, hanem a büntetés-végrehajtás kisbuszaiban kellene ülniük a legközelebbi börtönbe vezető úton

– mondta Magdalena Andersson.

Most azonban a svéd miniszterelnök egy ismert gengszter rapperrel pózolt egy képen, aki a rendőrség szerint vezető szerepet játszik a dalarnai hálózat működésében.

MAGDALENA ANDERSSON ÉS EGY SVÉDORSZÁGI MIGRÁNSBANDA VEZÉRE
Magdalena Andersson egy ismert gengszter rapperrel pózol (Forrás: Samnytt.se)

A banda fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik, illetve több lövöldözéssel is kapcsolatba hozták őket.

A közös fotót maga a bandavezér rapper tette közzé, a miniszterelnökkel éppen a saját luxusautója mellett pózolt. A rapper gúnyosan egy sajtótájékoztatóról származó hangfelvételt csatolt a képhez, ahol Andersson kijelentette, hogy a bandabűnözőknek nem kellene luxusautókat vezetniük, hanem börtönben kellene ülniük.

2019-ben Thrife-t fegyverrel elkövetett bűncselekmény gyanújával letartóztatták. A kerületi bíróság két év börtönbüntetésre ítélte Thrife-t, de az ítéletet a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte, mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizonyítékok nem voltak elegendők – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A hangfelvétel ide kattintva érhető el.

Borítókép: Magdalena Andersson (Forrás: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.