Karl Pachner lemondását sürgetik az Osztrák Szabadságpárt politikusai

„Ha valakinek efféle véleménye van, magát a demokráciát is sérti” – mondta lapunknak Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 14:30
Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt volt elnöke. (Fotó: Facebook.com) Fotó: Andreas Ruttinger
Vélemény hírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök halálát kívánta privát Facebook-oldalán Karl Pachner, az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) egyik vezetője. A bejegyzés hatalmas visszhangot kapott, lapunknak sikerült elérnie Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökét.

Ausztria szabad demokrácia, ha tehát valakinek efféle véleménye van, magát a demokráciát is sérti. Az osztrák külügyminisztérium álláspontja, amely a magánvélemény területéhez sorolja az elhangzottakat, már csak azért sem stimmel, mert Pachner az ORF köztelevízió alkalmazottja

– mondta Norbert Hofer, az FPÖ volt elnöke a Magyar Nemzetnek.

Hozzátette: Karl Pachnernek „azonnal le kellene mondania, és ezt akkor is így gondolnám, ha a mi politikai családunkhoz tartozó személy nyilatkozott volna hasonlót. Sem Orbán Viktorról, sem Joe Bidenről, senkiről nem lehet ilyen stlíusú és tartalmú véleményt közzétenni”. Hasonló véleményt fogalmazott meg Herbert Kickl, a párt jelenlegi elnöke Facebook-oldalán:

ez egyszerűen őrület és félelmetes! Ilyen hozzáállással Pachnernek nincs helye az ORF igazgatóságában. A lemondás az egyetlen lehetséges út a botrány után.

Kickl továbbá leszögezte, „az ORF károsítja Ausztria hírnevét”.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

 

Borítókép: Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt volt elnöke (Fotó: Facebook.com)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.