Pachnert felfüggesztette az ORF

Az ORF osztrák közszolgálati rádió és televízió online tartalmakért felelős igazgatóját „saját kérésére további intézkedésig felfüggesztették.”

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 20:47
Karl Pachner Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó figyelmeztetést kapott és szabadságra küldték Karl Pachnert, az osztrák ORF közszolgálati rádió és televízió online tartalomigazgatóját, aki szerdán ízléstelen módon támadta Orbán Viktort a közösségi oldalán. Az osztrák Kronen Zeitung arról számolt be pénteken, hogy Pachner kényszerpihenője után már nem tér vissza posztjára.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

A Kronen Zeitung online kiadása azt írta, hogy

az ORF osztrák közszolgálati rádió és televízió online tartalmakért felelős igazgatóját „saját kérésére további intézkedésig felfüggesztették.”

Roland Weissmann, az ORF vezérigazgatója pedig „a leghatározottabb és végső figyelmeztetést” adta a divízióigazgatónak. Weissmann ismét hangsúlyozta, hogy a bejegyzés „egy alkalmazott magánjellegű véleménynyilvánítása volt a saját Facebook-oldalán”, ami természetesen „nem tükrözi az ORF szerkesztőségi álláspontját”.

Borítókép: Karl Pachner (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.