időjárás 15°C Klotild 2023. június 3.
logo

Tüntetnek, őrjöngenek, tombolnak az abortuszpártiak + videók

Magyar Nemzet
2022.06.25. 13:37 2022.06.25. 14:43
Tüntetnek, őrjöngenek, tombolnak az abortuszpártiak + videók

Békés tüntetéseket és erőszakos cselekményeket is kiváltott az amerikai legfelsőbb bíróság pénteki döntése, amellyel érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, ezzel lehetővé tette a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt.

Arizonában például könnygázt volt kénytelen bevetni a rendőrség, miután tüntetők egy csoportja megpróbált behatolni a helyi törvényhozás épületébe.

A feldühödött tüntetők Los Angelesben autóutakat zártak le, s botokkal támadtak azokra a gépjárművekre, amelyek nem voltak hajlandók megállni.

A rendőrség több erőszakos tüntetőt őrizetbe vett a nyugati nagyvárosban.

A New York-i rendőrség mintegy húsz embert vett őrizetbe az erőszakossá fajult tiltakozásokat követően.

Mások úgy érezték, hogy a konzervatív Fox News hírcsatornán kell levezetni a feszültségüket. A csatorna New York-i épülete előtt többtucatnyi tüntető illette trágár szavakkal a médiumot.


Borítókép: Rendőrök vesznek őrizetbe egy aktivistát, aki a legfelsőbb bíróság épülete előtti kerítéshez bilincselte magát az abortuszhoz fűződő jog támogatóinak tüntetésén Washingtonban 2022. június 21-én (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

Korlátozzák az abortuszjogot Amerikában

Az amerikai nagyvállalatok kifizetnék az „abortusztúrát”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.