Dömötör Csaba: Jó, ha figyelünk a szlovén példára

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán reagált a friss szlovén migrációs intézkedésre.

Forrás: Facebook.com2022. 07. 09. 14:24
null
20220526 Budapest Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba hivatalos Facebook-odalán hívta fel a figyelmet arra, hogy mihez vezet, ha a baloldal kerül kormányra.

Hát így megy ez. Szlovéniában a baloldal került kormányra, és ebből egyenesen következik, hogy szépen lebontják azt a határkerítést, amely közel kétszáz kilométeren védi az országot a migrációs nyomás ellen.

– kezdte bejegyzését az államtitkár.

Hozzátette:

A szlovén baloldal a sunyulós-tagadós-terelős megközelítés helyett nyílt lapokkal játszik.

Az államtitkár szerint a belügyminiszter azzal indokolja az egészet, hogy „a migráció a modern társadalmak része, ezért a leghatékonyabb migrációs politika a biztonságos és legális migráció biztosítása”. 

„Létrejön egy új testület is, amely azon dolgozik majd, hogy legyenek új biztonságos migrációs útvonalak, és könnyebben lehessen hozzájutni az engedélyekhez és a nemzetközi védelemhez.”

„Jó, ha figyelünk a szlovén példára. Azt csinálják, amit hazai elvtársaik csinálnának, ha a kormányrúd közelébe jutnának”

– hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A fideszes politikus felidézte, hogy „sok éve van velünk a migrációs vita, de ez nem jelenti azt, hogy veszített jelentőségéből. Ráadásul a háború hatásai (például az élelmiszerárak növekedése) miatt a következő hónapokban nagyobb nyomásra számíthatunk.”

„A január 1. és június 6. közötti időszakban tavaly 47 ezer határsértőt fogtak el a déli határnál, idén már 110 ezret. Tehát kétszeresére nőtt az illegálisan érkezők száma (az elfogott embercsempészeké is 92 százalékkal) ”

– írta.

Az államtitkár kiemelte:

Ezért is van szükség az új határvadász egységekre. A határok védelmének sok feltétele van, de ami az egyik legfontosabb: nem szabad visszaengedni a baloldalt a kormányzásba.

– tette hozzá.

Dömötör Csaba Facebook-bejegyzése ITT olvasható.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.