időjárás 15°C Helga 2022. október 3.
logo

Itt a megállapodás: nőtt Magyarország energiabiztonsága

Dömötör Csaba: Nem hagyjuk, hogy Budapest is a baloldali kudarcpolitika áldozata legyen

Bákonyi Ádám
2022.07.04. 15:00 2022.07.04. 19:38
Dömötör Csaba: Nem hagyjuk, hogy Budapest is a baloldali kudarcpolitika áldozata legyen

Továbbra is a dugódíj mielőbbi bevezetését sürgeti az LMP. A párt képviselője, Bakos Bernadett napirend előtti felszólalásban bírálta a kormány álláspontját, miszerint nem akarja nevelni az embereket, nem akarja megmondani nekik, milyen életformát válasszanak, autózzanak, biciklizzenek vagy gyalogosan közlekedjenek. 

Szerinte a kormány nemhogy nem segít a forgalomcsökkentésben, de még súlyosbítja is a helyzetet például a lakástámogatási politikájával. 

– Ennek következtében lassan Tárnokig, Monorig faltól falig épülnek be a Pest megyei települések – méltatlankodott az LMP-s politikus, aki bírálta azt is, hogy az agglomerációban gombamód szaporodnak a logisztikai központok is, amik rontják az ott élők életszínvonalát. – Mi abban hiszünk, hogy a vár nem az autóké, hanem az embereké – hangoztatta Bakos Bernadett. 

– A baloldal támadja a jól működő otthonteremtési programot. Mi a magyarok saját tulajdonát részesítjük előnyben, míg a baloldal bérlakásokban gondolkodik– reagált válaszában Dömötör Csaba, megjegyezve, hogy a baloldal osztályharcos megközelítésben hangolja egymás ellen az autósokat és a másként közlekedőket. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: nagyon nem jó irány, hogy a háborús infláció korában a baloldal újabb és újabb terhet tenne az emberekre. Emelik a parkolási díjakat, dugódíjat követelnek, amit csak súlyosbít, hogy nem kérték ki az érintettek véleményét – tette hozzá. 

– Ha szeretnének valamit tenni Budapest élhetőségéért, akkor győzzék meg a főpolgármesterüket, hogy álljon végre sarkára és számolja fel azt a közlekedési káoszt, amit okozott, és ami az ő cselekvőképtelenségének az első számú következménye– fogalmazott Dömötör Csaba. 

Szerinte jól jellemzi a helyzetet, hogy a napokban nyílt egy fővárosi költségvetésről szóló plakátkiállítás. – Ha ezeken a valóságot ábrázolnák, akkor szerepelne rajtuk háromezer leszerelt kuka és a nyomukban hagyott szeméttenger, a romló hajléktalanhelyzet, a rosszul szervezett építkezések miatti végtelen autósorok, és a meglepő nyomvonalon haladó bicikliutak – sorolta az államtitkár.

– Három év eltelt, és ha a Városházán múlt volna, Budapest egy tapodtat sem ment volna előre, karácsonyi pangás lett volna a sorsa. Ugyanakkor bármekkora is a baloldali összevisszaság, nem fogjuk engedni, hogy Budapest is a baloldali kudarcpolitika áldozata legyen 

– zárta szavait Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. (Fotó: MTI/Kovács Attila)


 

Szócsaták az Országgyűlésben

Az energiaválságot a Soros György által is támogatott szankciók okozzák

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.