Karl Nehammer: Magyarország fontos partnere Ausztriának

Az osztrák kancellár örömmel fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a jövő héten Bécsben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 21. 21:04
NEHAMMER, Karl
Brüsszel, 2022. május 31. Karl Nehammer osztrák kancellár nyilatkozik a sajtó képviselõinek az Oroszország elleni szankciók hatodik csomagjáról tartott kétnapos rendkívüli EU-csúcstalálkozó második napi ülése elõtt Brüsszelben 2022. május 31-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karl Nehammer osztrák kancellár szerint Magyarország fontos szomszédja és partnere Ausztriának, a kétoldalú kapcsolatok jók, és örömmel fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt egy hét múlva Bécsben – derült ki a kancellári hivatal csütörtökön kiadott közleményből.

A nyilatkozat szerint az osztrák kormányfő különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal. Nehammer úgy fogalmazott: Azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik.

A kancellár szerint az EU határainak erős védelemre van végre szükségük, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot. Twitter-oldalán a kancellár azt írta, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni. 

Fogalmazása szerint alig várja, hogy jövő héten Bécsben fogadhassa a magyar miniszterelnököt.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön jelentette be a kormányfő jövő heti bécsi utazását, melyen a fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is.

Borítókép: Karl Nehammer osztrák kancellár nyilatkozik a sajtó képviselőinek Brüsszelben 2022. május 31-én (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.