Támadásba lendült a hazai és a nemzetközi baloldal Magyarország ellen

Az Alapjogokért Központ legújabb elemzésben részletesen bemutatja az Európai Parlament és a nyílt társadalom hálózatának aknamunkáját a magyar helyreállítási alap tervének elfogadásáról.

Forrás: Alapjogokért Központ2022. 07. 14. 10:00
DELBOS-CORFIELD, Gwendoline
Budapest, 2021. október 1. Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselõ, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselõcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetõje sajtótájékoztatót tart az EP budapesti irodájában 2021. október 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar helyreállítási tervről szóló tárgyalási folyamat pozitív fejleményeit látva, támadásba lendült az Európai Parlament. Karöltve a nyílt társadalom hálózatának képviselőivel, politikai NGO-ival egy olyan jelentést fogadott el az EP LIBE bizottsága, amely ideológiai okokból, politikai célból, alaptalanul ítéli el hazánkat és követeli a helyreállítási alap és a többéves pénzügyi keret forrásainak megvonását Magyarországtól – közölte az Alapjogokért Központ. Értékelésük szerint csakúgy, mint a 2018-ban kétes körülmények között elfogadott Sargentini-jelentés, annak mostani, frissített változata is számos jogilag téves állítást tartalmaz, ezért elemzésben veszik sorra az Európai Parlament jelentéstervezetének megállapításait.

Látótávolságon belülre került az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti megállapodás a magyar helyreállítási terv kapcsán. A magyar kormány több, a bizottság számára kulcsfontosságú kérdésben is kompromisszumkészségről tett tanúbizonyságot, így az álláspontok napjainkra jelentősen közeledtek egymáshoz – közölte az Alapjogokért Központ.

Az Alapjogokért Központ értékelése szerint magyar helyreállítási tervről szóló tárgyalási folyamat pozitív fejleményeit látva támadásba lendült az Európai Parlament. Karöltve a nyílt társadalom hálózatának képviselőivel, politikai NGO-ival egy olyan jelentést fogadott el az EP LIBE bizottsága, amely ideológiai okokból, politikai célból, alaptalanul ítéli el hazánkat és követeli a helyreállítási alap és a többéves pénzügyi keret forrásainak megvonását Magyarországtól.

Felhívják arra a figyelmet, hogy a baloldal ebben a helyzetben is az ideológiát, a politikai zsarolást helyezte előtérbe a gazdasági kihívások megoldása helyett.

Lényegében a háborús inflációnak, a gyenge árfolyamnak szurkol és a tervek elfogadásának késleltetésével, elutasításával megakadályozná, hogy a magyar kormány az uniós forrásokat a gazdaság megerősítésére, az oktatási és egészségügyi szektort érintő béremelésekre fordítsa

 – teszik hozzá.

Elemzésükben sorra veszik az Európai Parlament jelentéstervezetének megállapításait, amelyet teljes formájában itt olvashat el.

 

Borítókép: Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti képviselő (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.