idezojelek

Új vádirat Magyarország ellen

A pót-Sargentini hazugsággyűjteményének célja az Orbán-kormány megbuktatása.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Új vádiratot körmöltek Magyarország ellen a brüsszeli viperafészekben, és tegnap el is fogadták azt az Európai Parlament LIBE nevű bizottságában. A LIBE-ről annyit érdemes tudni, hogy itt gyűléseznek az elképzelhető legmérgezőbb, leghazugabb balliberális politikusfélék, akiket csak a kontinensről össze lehetett lapátolni. A vádirat előállítója bizonyos Gwendoline Delbos-Corfield francia „zöld” politikus asszony (ha meg nem sértem ezzel), előzőleg ő vette át a „magyarkérdés” végső rendezését a gyűlölködésben megfáradt Judith Sargentinitől, ő csattogtatja most a korbácsot, hátha engedelmességre szokunk végre. Ránézésre ez a Delbos-Corfield harminc éve portás se lehetett volna – ma meg, lám, az életünkről ír jelentést, pálcát tör felettünk. Amikor pedig megszólal, a Sargentinivel való hasonlóság még kísértetie­sebbé válik: tudniillik ugyanazt hazudozza összevissza hazánkról, mint holland elődje. Hát persze, hiszen ugyanabból a sorvezetőből dolgozik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Delbos-Corfield jelentésében azt állítja, Magyarországon csupán papíron létezik demokrácia, ezért kétli, hogy ilyen körülmények között a kormány valódi, legitim felhatalmazást kaphatott április 3-án. (Mondjuk, erről elcseveghetne az EBESZ-szel, amely szerint rendben zajlott a választás.) Szerinte megszűnt a sajtószabadság (gondolom, neki meg a brüsszeli pajtásainak az az etalon, amikor a sajtó kilencven százaléka balliberális volt), a médiahelyzet egyenesen az oroszországira emlékezteti őt, az igazságszolgáltatás nem független, jogállamiság mutatóban sincs, s minden utcasarkon dübörög a kormányzati korrupció. Szóval katasztrófa ez az ország, mindenki meneküljön, amerre lát.

Apropó: korrupció. Egészen káprázatos, hogy a brüsszelitáknak van képük e szót szájukra venni. Korrupció, mi? Tessék mondani, börtönbe dugták már az uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztost, Sztella Kiriakidészt, akinek bankszámláján varázs­ütésre négymillió euró, azaz több mint másfél milliárd forint jelent meg? Vagy Didier Reynders igazságügyi biztost, akire a belga titkosszolgálat gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó egykori tagja terhelő vallomást tett? Az egykori titkos ügynök jelentése szerint Reynders éveken át kenőpénzeket fogadott el egy kongói fegyverkereskedőtől, és pénzt mosott. A titkos ügynök 2009 és 2011 között többször jelentette feletteseinek mindezt, ám a nemzetbiztonsági szolgálat nem továbbította az anyagot az igazságszolgáltatásnak. Magyarán: falaztak Reyndersnek, aki így nem a rács mögött, hanem az Európai Bizottságban rontja a levegőt. Most pedig ezek a Reynders-, Kiriakidész- és Delbos-Corfield-félék zsarolnak minket, és magyaráznak jogállamiságról, független igazságszolgáltatásról, korrupcióról!

De vissza a vádirathoz. A francia inkvizítor nemcsak tájleírás jelleggel közreadja „tapasztalatait” (pontosabban: amit a Soros-féle „civil” szervezetek összehantáztak neki), hanem követeléslistát is előterjeszt, hogy mit kéne tenni a renitens magyarok megregulázására. Delbos-Corfield első körben azt sürgeti, hogy ne kaphassuk meg az ­uniós helyreállítási alapból nekünk járó pénzeket, noha a közösen fölvett hitelek visszafizetésére Magyarország is kezességet vállalt. Ez egyfajta rablás, ám Delbos-Corfield nem jön tőle zavarba. Nyugaton hagyománya van a gyarmatok kifosztásának, s hogy mindezt úgy állítsák be, mintha még ők tettek volna szívességet a kifosztottnak. Jelentésének ki nem mondott, csupán sugallt követelése: Brüsszel legyen szíves, éheztesse ki a magyarokat. (Mint a holland Rutte-féle előterjesztés: „Térdre kell kényszeríteni a magyarokat!”) A francia asszonyság az eddigiek­nél sokkal keményebb fellépést vár ellenünk, miután a korábbi, puha fegyelmezések sajnálatos módon nem használtak. (Csak halkan súgom meg: dehogynem használtak. A Tavares- és Sargentini-féle egzecíroztatások minden bizonnyal hoztak pár pluszszázalékot a kormánypártoknak, talán épp ezeknek köszönhetően jöttek össze a korábbi kétharmadok. Bravó!)

Delbos-Corfield tudni véli, hogy a magyar médiából dezinformáció ömlik, az ellenzéki jelölteket pedig ellehetetlenítik. Dezinformáció? Csak nem szembejött neki a Korózs-videó? Az ellenzéki jelölteket pedig senki sem lehetetleníti el, legfeljebb ők saját magukat: elég, ha kinyitják a szájukat, máris mindenki fejvesztve menekül. A kampányban a nemzeti oldal mindössze annyit tett, hogy szöveghűen idézte Márki-Zayt, aki hol a vidékieket és a nőket sértegette, hol a zsidókat és a homoszexuálisokat lajstromozta. Nagy vonalakban így fest a Delbos-Corfield-vádirat, amely rendkívül kiegyensúlyozott módon készült: copy-paste-tel átmásolta a Sargentini-jelentés és Soros „civiljeinek” lózungjait, a kormányzati cáfolatokat pedig elegánsan figyelmen kívül hagyta. Természetesen ez a vádirat egyben ítélet is, amely ellen fellebbezésnek helye nincs. (Talán az sem mellékes, hogy nemcsak Delbos-Corfield forrásai, hanem a jelentést tegnap tárgyaló LIBE bizottság elnöke és alelnöke is rajta van a Gyuri bácsi hű szövetségeseit fölsoroló listán.)

Látni való: Brüsszel nem bír leállni. Miért is állna? Egy önmagát lélektelenítő, hagyományait, kultúráját, hitét, egykorvolt ­nagyjait megtagadó, a nemzeteket, nemeket, családokat fölszámolni igyekvő szörnybirodalom zuhanását látjuk. E zuhanás-süllyedés egyre gyorsabb – ezért van az, hogy a brüsszeli fősodor egyre szélsőségesebb, egyre betegebb. Az elhülyülésnek abba a fázisába jutottak, hogy amerikai parancsszóra készek elzárni az orosz olaj- és gázcsapokat, készek föláldozni félmilliárd európait az amerikai proxyháború oltárán. S miközben a szomszédunkban háború tombol, dübörög a háborús infláció és újra kopogtat ajtónkon a vírusjárvány, ezeknek a legfőbb gondjuk Magyarország elleni hecckampányt folytatni, minden igazságalapot nélkülöző jogállamisági purparlét szervezni, a nekünk járó uniós pénzekkel zsarolni. Hogy szakadna rájuk az ég!

Szőrmentén kapcsolódó hír: a már említett Didier Reynders igazságügyi biztos a minap „történelmi dokumentumoknak” nevezte a magyarokat és németeket a második világháború után származási alapon kisemmiző Benes-dekrétumokat, és azt hazudta, azoknak már nincs joghatásuk. Holott van: a mai napig ezekre hivatkozva koboz el földeket a szlovák állam a magyaroktól. Ennyit Brüsszelről meg az ő nyomorult jogállamiságukról.

Az egyszerűbb magyarázat, hogy ezek a Tavares-, Sargentini-, Reynders-, Delbos-­Corfield-félék alávaló gazemberek, akiknek elment a józan eszük – becsületük és jóérzésük pedig sosem volt. Ez amúgy igaz, ám magyarellenes ámokfutásuknak egészen konkrét célja van – erre kell mindannyiszor rámutatni, ahányszor csak elénk sodorja a szél a róluk szóló híreket. E cél, hogy hazugságaikkal, folyamatos vádaskodásaikkal, koncepciós eljárásaikkal s az azokból fakadó büntetésekkel aláássák a törvényes magyar kormányba vetett közbizalmat, kormányválságot, végső soron pedig kormányváltást idézzenek elő. Hogy aztán a nemzeti helyett nemzetközi kormány vergődhessen hatalomra, egy Brüsszelből dróton rángatott Apró–Gyurcsány-bábkormány. Amely aztán a multiadó és a családkedvezmények azonnali eltörlésével, IMF-hitelfelvételekkel, kötelező óvodai LMBTQ-neveléssel és szemkilövetésekkel megmutathatná országnak-világnak, milyen is az európai értelemben vett liberális jogállam.

Borítókép: Orbán Viktor és a kormányzati delegáció (Fotó: Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.