Terrorcselekménynek minősítettek egy halálos késelést Svédországban

A hatóságoknak olyan információ jutott birtokukba, amely indokolja a terrorcselekmény vádját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 12. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorcselekménynek minősítettek Svédországban egy halálos késes támadást egy pszichiáter ellen, a merényletet a balti-tengeri Gotland-szigeten követték el a múlt héten.

Az eredetileg gyilkosság gyanújával őrizetbe vett 32 éves, tettét beismerő elkövetőt most emberöléssel járó terrorcselekmény elkövetésével vádolták meg

− közölte az illetékes svéd ügyész és a svéd Sapo titkosszolgálat. Az őrizetbe vett férfin kívül az ügynek nincs más gyanúsítottja. A Sapo átvette a nyomozást.

A hatóságok egyelőre nem indokolták meg, miért feltételeznek terrorizmust a gyilkosság hátterében. 

Olyan információ birtokába jutottunk, amely indokolja a vádat

− mondta a titkosszolgálat szóvivője, de további részletekkel nem szolgált.

A 64 éves Ing-Marie Wieselgren pszichiátert a múlt szerdán, délután két óra körül a gotlandi Visbyben szúrták le, miközben egy gyermekpszichiátriai előadásra tartott. Visbyen zajlott múlt héten az Almedalsveckan, a svéd politika legfontosabb fórumaként számon tartott éves rendezvény. A 32 éves férfi ellen először emberölés miatt nyomoztak, mert azt mondta, haragjában ölte meg a pszichiátert. Svéd médiaértesülések alapján kapcsolata lehetett egy szélsőjobboldali mozgalommal.

Borítókép: civilek és a hatóságok próbálnak segíteni a megkéselt svéd nőn Visby főterén (Fotó: TT/Henrik Montgomery)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.