Orbán Balázs: Németországban ismét a józan ész határait feszegetik

„Németországban nemsokára olyan törvényt vezethetnek be, amely lehetővé teszi, hogy bármely polgár évente egyszer hivatalosan név- és nemváltoztatást kérhessen, mindezt bármilyen műtét, hormonterápia, orvosi igazolás vagy szakértői vélemény nélkül” – hívta fel rá a figyelmet Orbán Balázs legújabb Facebook-bejegyzésében.

Forrás: Facebook2022. 08. 25. 12:34
ORBÁN Balázs
Budapest, 2022. május 10. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A június végén benyújtott törvényjavaslat értelmében ezt nemcsak a nagykorúak, de szülői beleegyezéssel már a 14 éves kor feletti gyermekek is megtehetnék.”

– írta hivatalos közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója, majd kiemelte:

„Úgy tűnik, ez már a német lakosságnál is kiverte a biztosítékot. Prof. Nüsslein-Volhard Nobel-díjas német biológus legutóbbi interjújában nem hagyta szó nélkül a tervezetet, és a kiskorúak nemváltoztatását egyenesen „őrültség”-nek nevezte.”

– Arról is kikérték a véleményét, hogy a jelenlegi politikailag korrekt megfogalmazás szerint egy biológiai férfi nem „nőnek érzi magát”, hanem ilyen esetben a személy egyáltalán nem férfi, hanem valójában nő. A Nobel-díjas biológus így fogalmazott: „Ez nonszensz! Ez csak egy vágyálom. Vannak olyan emberek, akik szeretnék megváltoztatni a nemüket, de ez nem lehetséges. XY vagy XX kromoszómájúak maradnak” – tette hozzá.

– Az ügy kapcsán reagált Sven Lehmann zöldpárti queerügyi kormánybiztos kijelentésére is, aki azt állította, hogy „Tudománytalan azt gondolni, hogy két nem létezik. Sokféle nem létezik”. A professzor szerint éppen a kormánybiztos kijelentése a tudománytalan, és azt mondta, „Lehet, hogy Herr Lehmann kihagyta az alapfokú biológiaórákat” – fűzte hozzá Orbán Balázs.

A bejegyzés végén hangsúlyozta, hogy „Németországban tehát ismét a józan ész határait feszegetik.”

Mi, magyarok pedig továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket meg hagyják békén! 

– zárta Facebook-bejegyzését a miniszterelnök politikai igazgatója.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.