Brüsszel utcáit ellepték a szankciók ellen tüntetők + videó

Az követelik, hogy a kormány azonnal intézkedjen a megélhetési válság ügyében.

Forrás: Mandiner.hu2022. 09. 22. 12:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezrek vonultak Brüsszel utcáira azt követelve, hogy a kormány azonnal intézkedjen a megélhetési válság ügyében. A tüntetést az ország három legnagyobb szakszervezete hirdette meg. Ez a megmozdulás is annak a jele, hogy „komoly elégedetlenségi hullám söpörhet végig Európán” – számolt be az Euronews hírei alapján a Mandiner.

Az Euronews stábjának többen is elmondták a helyszínen, hogy nem jönnek ki a fizetésükből, míg mások a kormány segítségére tudnak csak számítani.

 

Nem érdekel, hogy ez az ukrán–orosz konfliktus miatt történik vagy sem

 

– nyilatkozta az egyik résztvevő.

Az összeállításban elhangzott, hogy Belgiumban a fizetéseket az előző évi infláció mértékével emelik. A szakszervezetek ennek ellenére újratárgyalnák a munkaügyi szabályokat, hogy növeljék a bérek vásárlóerejét. 

Európában hasonló tüntetések voltak már Ausztriában, Csehországban és Görögországban is az emelkedő árak miatt – emlékeztetett a portál.

Ez a tüntetés egy újabb jele annak, hogy hamarosan beköszönt az elégedetlenség tele.

 

Novemberre általános sztrájkot terveznek Belgiumban

 

– ismertette az Euronews tudósítója.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép forrása: YouTube/Euronews

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.