Nem tudják kikezdeni az oroszok védelmét az ukránok

Kiril Sztremuszov, a herszoni regionális hivatal alelnöke szerint az oroszok minden támadást visszavertek, a védelmi vonalak kitartanak – írja az Origó.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 24. 7:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztremuszov szerint az ukrán fegyveres erők áttörési kísérletei mind kudarcot vallottak. A herszoni fronton minden változatlan, vagyis az ukránoknak nem sikerült területeket elfoglalniuk.

 

Hozzátette viszont, hogy az ukránok újabb és újabb támadásokat vezényelnek.

 

Korábban már ismerté vált, hogy az ukránok jelentős erőket csoportosítottak a régió határaihoz, amelyre reagálva az oroszok több városban, köztük Herszonban is megkezdték a civil lakosság evakuálását a Dnyeper keleti partjára.

Sztremuszov arról is beszélt, hogy aki a Kijev irányítása alá tartozó területeken marad, annak számolnia kell azzal, hogy nem lesz elektromos áram és ivóvíz, hiszen az orosz hadsereg a célzott támadások révén elérte az ukrán energiahálózat összeomlását.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: gépfegyveres orosz katona a dél-ukrajnai Herszon egyik épületénél 2022. május 20-án (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.