Palesztin fegyveres lőtt agyon egy izraeli katonát

A támadást egy nappal az egyhetes zsidó ünnep, a szukkót kezdete előtt követték el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 09. 13:32
null
Náblusz, 2022. szeptember 23. Izraeli katona fedezékben a zsidó telepesek ellen tiltakozó palesztin tüntetõkkel zajló összecsapások alatt a ciszjordániai Náblusz közelében 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lelőttek Kelet-Jeruzsálemben egy 18 éves izraeli katonát a hét végén, az izraeli hatóságok három embert letartóztattak – közölték hivatalos források vasárnap.

A gyanúsított egy palesztin menekülttábor mellett lévő katonai ellenőrzőpontnál nyitott tüzet az ott posztoló katonákra szombat este, egy nappal az egyhetes zsidó ünnep, a szukkót kezdete előtt, amikor hagyományosan több tízezer zarándok érkezik Jeruzsálembe.

 A 18 éves lány, Noa Lazar életét nem tudták megmenteni, további három katona megsebesült, egyikük súlyosan.

Jaír Lapid izraeli miniszterelnök részvétét fejezte ki a családnak. 

Nem nyugszunk, amíg elő nem kerítjük a gyilkost

 – szögezte le. 

Jichák Hercog államelnök szintén mély megrendülését fejezte ki, hozzátéve, hogy a közelgő ünnep öröme rettenetes gyásszá vált. Ugyancsak szombaton az izraeli erők megöltek két palesztin tinédzsert egy a ciszjordániai Dzsenínben végrehajtott razzia során. A hadsereg Twitteren közzétett tájékoztatása szerint a razzia során több tucat palesztin robbanóanyagokkal és Molotov-koktélokkal támadta az izraeli erőket, valamint lövéseket adott le rájuk, a biztonsági erők pedig viszonozták a tüzet.

Borítókép: Izraeli katona fedezékben a zsidó telepesek ellen tiltakozó palesztin tüntetőkkel zajló összecsapások alatt a ciszjordániai Náblusz közelében 2022. szeptember 23-án (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.