Érzelmek, magabiztosság, bizakodás − beszédek a választások után

Többek közt Ron DeSantis floridai kormányzó és Nancy Pelosi házelnök is értékelte a választásokat.

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy egyre több eredmény érkezik a félidős választásokról, úgy a vezető republikánus és demokrata politikusok is elmondják ilyenkor megszokott beszédeiket, értékeléseiket.

„Florida az a hely, ahol a woke-ideológia meghal”

Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója hatalmas győzelmet aratva kezdheti meg második ciklusát a déli állam élén. 

Harcolni fogunk a woke ellen a törvényhozásban, az iskolákban, a vállalatoknál. Soha nem adjuk meg magunkat a woke-csőcseléknek. Florida az a hely, ahol a woke-ideológia meghal

− hangsúlyozta a tömeg éltetése közepett győzelmi beszédében DeSantis. Hozzátette, a mostani győzelem történelmi jelentőségű, melynek köszönhetően átírták Florida politikai térképét. 

„Miénk a terep”

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke bizakodóan értékelte a választásokat. 

Ma miénk a terep. Az, hogy egy washingtoni szakértő, vagy a történelem azt mondja, hogy nem nyerhetünk, nem vesz el lelkesedésünkből. Mindnyájan meg fognak lepődni ma este

− fogalmazott Pelosi utalva arra, hogy a félidős választásokon a történelmi tapasztalatok alapján − a felmérések is ezt mutatták − az elnököt adó párt gyengébben szerepel, mint az ellenzék.

„Egyértelmű, hogy visszaszerezzük a képviselőházat”

Kevin McCarthy, aki republikánus többség esetén Nancy Pelosit váltja a képviselőház elnöki posztján, szűkszavúan beszélt a választások estéjén.

Amikor holnap reggel felébrednek, mi leszünk többségben, a demokraták pedig kisebbségben

− jelentette ki McCarthy, hozzátéve, hogy a Republikánus Párt kész egy olyan új irányba terelni az országot, ahol „a fizetések növekednek, nem csökkenek”.

„Egyértelműen nincs republikánus hullám”

Lindsey Graham, Dél-Karolina republikánus szenátora csalódottságának adott hangot, amiért pártja jelöltjei nem teljesítettek olyan jól, ahogyan azt az előzetes felmérések mutatták.

Határozottan nincs republikánus hullám, ez egészen biztos

− fogalmazott csalódottan, hozzátéve, hogyha a törvényhozás mindkét házában többséget szereznek, akkor nagyon jó napot zárnak, azonban az igazi áttörés az lett volna, ha az alapvetően demokrata beállítottságú államokban tudnak nyerni.

„Visszavesszük Amerikát!”

Adam Laxalt republikánus szenátorjelölt szoros versenyben vezet Nevadában a demokrata Catherine Cortez Mastoval szemben.

Pontosan ott vagyunk a versenyben, ahol lenni akartunk. Magabiztosak vagyunk és megfogjuk nyerni a versenyt. Vissza fogjuk szerezni Nevadát, és vissza fogjuk szerezni Amerikát!

− jelentette ki lelkesen az első részeredmények nyilvánosságra hozatalát követően Laxalt.

Borítókép: Ron DeSantis, Florida állam republikánus kormányzója beszédet mond újraválasztása után Tampában 2022. november 8-án, a félidős kongresszusi és helyi választások estéjén (Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.