időjárás 1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Musk a másokat megszemélyesítő fiókok azonnali kitiltását ígéri a Twitterről

Forrás: MTI
2022.11.07. 08:14 2022.11.07. 08:32
Musk a másokat megszemélyesítő fiókok azonnali kitiltását ígéri a Twitterről

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója vasárnapi tweetjében azt ígérte, hogy figyelmeztetés nélkül örökre felfüggesztik azokat a fiókokat, amelyek anélkül személyesítenek meg valaki más, hogy világosan jeleznék, parodizálási szándékkal teszik ezt.

Minderre azért van szükség, mert míg eddig átvilágítási folyamat után válhatott egy fiók ellenőrzötté és kaphatta meg az ehhez kapcsolódó kék pipát, jelezve, hogy a fiók valóban azt takarja, akinek állítja magát, Musk bejelentése szerint havi 8 dollárért bárkinek elérhetővé válik az ellenőrzött státus.

Az üzletember közölte, hogy az eddigiekkel ellentétben nem lesz előzetes figyelmeztetés az ilyen esetekben, azonnal letiltják a mást megszemélyesítő fiókot, és ez alól nem lesz kivétel.

 

Ez feketén-fehéren benne lesz a Twitter Blue-előfizetés feltételeiben

 

– közölte a dél-afrikai származású milliárdos.

Már vasárnap bebizonyosodott, hogy Musk nem viccel, amikor kiderült, hogy Kathy Griffin amerikai humorista a Twitter-letiltások egyik legújabb „áldozata”. A humorista a mikroblog profilja nevét írta át Elon Musk-ra, amely fiók a kék pipával is rendelkezett, így egy gyanútlan felhasználónak megtévesztő lehetett. A Twitter a humorista profiljának letiltását a közösségioldal „személyiséglopás” pontjával magyarázta, amely szerintük ebben az esetben egyértelmű volt.

Apple telefonokon bizonyos országokban múlt szombat óta elérhető a 8 dolláros előfizetés, amely Musk ígérete szerint kevesebb reklámot és előrébb sorolást is jelent az algoritmusban, amely a felhasználók falát állítja össze.

 

Musk vasárnap azt is tudatta, hogy a Twitter küldetése az, hogy a legpontosabb információk forrása legyen.

 

Elon Musk a múlt héten vette meg a közösségi oldalt 44 milliárd dollárért, majd nem sokkal később több ezer embert bocsátottak el a cégtől. Vasárnap azonban kiderült, hogy több embert „tévedésből” küldtek el, mert tudásukra és tapasztalatukra szükség van a Musk által bejelentett funkciók megvalósításához, ezért több tucatnyi ember kapott levelet arról, hogy a vállalat szeretné, ha mégis visszatérne a Twitterhez.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Ben MacMahon)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.