időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Orbán–Erdogan találkozó: nem adjuk fel közös céljainkat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.11. 12:52 2022.11.11. 14:42
Orbán–Erdogan találkozó: nem adjuk fel közös céljainkat

Kétoldalú tárgyalást folytatott az üzbegisztáni Szamarkandban Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke pénteken – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Közlése szerint a két vezető sikeresnek értékelte a türk államok Szamarkandban megtartott csúcstalálkozóját.

A magyar–török kapcsolatokról Orbán Viktor elmondta: nem adják fel közös céljaikat a háborús válság idején sem. „Elkötelezettek vagyunk a kétoldalú kereskedelem és a gazdasági kapcsolatok erősítése mellett; folytatjuk, valamint újabb területekre terjeszthetjük ki a hadiipari együttműködést is” – emelte ki a kormányfő.

Erdogan elnök a tárgyaláson leszögezte: Magyarország energiabiztonságának Törökország biztos háttere marad a jövőben is. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a két vezető egyetértett abban, hogy mielőbb fegyverszünetre, tárgyalásokra és békére van szükség.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Recep Tayyip Erdogan török elnök kezet fog kétoldalú megbeszélésük előtt Szamarkandban 2022. november 11-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.