időjárás -1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén szólalt fel

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.26. 17:51 2022.11.26. 18:14
Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén szólalt fel

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencián vett részt a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Európa politikai helyzetértékelésében elmondta: a földrészt többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén 2022. 11. 26-án (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A háborúról szólva Orbán Viktor elmondta: 

– Európa egységes a célok tekintetében, a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára. Az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények

– majd hozzátette: ezek a viták továbbra is velünk maradnak.

A gazdasági kérdésekkel kapcsolatban a kormányfő kiemelte: a rövid távú célkitűzés a recesszió elkerülése. Közép-Európa gazdaságainak szerinte sikerülni fog, ugyanakkor a háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett energiaárak ezt nagyon megnehezítik.

Orbán Viktor felszólalását azzal zárta: a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, tavaly óta a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke, Andrés Pastrana, a CDI elnöke és Antonio López-Istúriz White főtitkár 2021. 10. 29-én (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.