Soros György dollármilliókat költött a demokraták győzelme érdekében

A spekuláns az amerikai félidős választásokon sem tétlenkedett.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2022. 11. 21. 10:16
Day Three Of The World Economic Forum (WEF) 2020
1195518326 Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wall Street Journal szerint Soros 128 millió dollárt költött a baloldali demokraták félidős választási sikere érdekében – írja a Tűzfalcsoport.

„Soros milliókat adományozott egy jótékonysági szervezetnek, amely a Big Techtől követeli a választási dezinformáció cenzúrázását” – ezzel a címmel jelent meg Gabe Kaminsky oknyomozó riporter cikke november elején a Washington Examiner oldalán

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata több millió dollárt adott egy liberális nonprofit csoportnak, amely a közösségi médiavállalatok cenzúrázását követelte a „választási dezinformáció” cenzúrázására a novemberi félidős választások előtt – derül ki a nyilvántartásokból. Októberben a Global Witness a New York-i Egyetem Kiberbiztonság a demokráciáért kezdeményezésével közösen tanulmányt tett közzé a „választási dezinformációról” az Egyesült Államokban.

A Global Witness egy londoni székhelyű nonprofit csoport, amely felszólította a TikTokot, a Facebook anyavállalatát, a Metát és a YouTube-ot is, hogy fokozzák a felületeiken közzétett tartalmak moderálását.

 

A szervezet több mint 17,6 millió dollárt kapott az OSF hálózatától az alapítvány adatbázisában közzétett adóbevallások és a felsorolt támogatások szerint – teszi hozzá a Tűzfalcsoport.

 

2016 és 2020 között az OSF Nyílt Társadalmat Támogató Alapítványa (Foundation to Promote Open Society, FPOS) és a Nyílt Társadalom Politikai Központja (Open Society Policy Center, OSPC) adott pénzt a Global Witnessnek, főként „általános támogatásra” – derül ki a nyilvántartásból. A feljegyzések szerint 2019-ben a Global Witness 268 ezer dollárt vett fel az FPOS-től „oknyomozó kutatásra” a közel-keleti és észak-afrikai régióban – olvasható a Tűzfalcsoport írásban.

 

A 2020-as választások során már tanúi lehettünk a nagy techcégek kirívó elfogultságának, amikor a New York Post Hunter Biden laptopjáról szóló cikkét tévesen félretájékoztatásnak, hamis hírnek nyilvánították

 

– mondta Elise Stefanik republikánus képviselő a Washington Examiner című lapnak.

Hozzátette: „Ha a Big Tech még nagyobb befolyást kap a választások felett, az veszélyezteti a demokráciát, és nem meglepő, hogy egy Soros által támogatott szervezet lehetővé akarja tenni a nagy techcégek számára, hogy ellenőrizzék, mit olvashat, láthat vagy hallhat az amerikai nép, és aktívan támogatja a konzervatívok elleni elfogultságot, hogy befolyásolja a választásokat.”

Tom Fitton, a Judicial Watch konzervatív megfigyelőcsoport elnöke a Washington Examiner című lapnak azt mondta, hogy nem meglepő, hogy Soros támogatja a Global Witness-t. „A baloldal összes intézménye arra összpontosít, hogy cenzúrázza politikai ellenfeleiket” – mondta Fitton.

 

Ezt a kormányon keresztül teszik. Magánnyomást gyakorolnak.

 

Soros számára nem idegen a dezinformáció elleni, demokrata vezetésű, felfokozott küzdelem. A LinkedIn alapítójával, Reid Hoffmannal együtt a magyar származású milliárdos spekuláns finanszírozta a Good Information Inc. nevű vállalatot, amely a dezinformáció elleni küzdelemre hivatott – jelentette az Axios 2021 októberében. A Good Information felvásárolta a Courier Newsroomot, egy baloldali sajtóorgánumot, amely helyi hírekben erősíti a demokrata jelölteket több tucat államban.

„A Soros Györgyhöz hasonló milliárdosok nem manipulálhatják a helyi választásokat, különösen, ha az eredmény amerikai életeket veszélyeztet” – mondta Troy Nehls képviselő (R-TX) a Washington Examiner című lapnak. Az OSF nem válaszolt a Washington Examiner megkeresésére – jegyzi meg a Tűzfalcsoport.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Soros György (Fotó: Bloomberg)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.