Milliomos politikus büntetné az uniós pénzek megvonásával Magyarországot

Miközben európaiak millióit hozza nehéz helyzetbe az elszálló háborús infláció és az Oroszország elleni szankciók miatt kialakult energiaválság, addig Guy Verhofstadt kényelmes luxusotthona melegéből követel újabb és újabb szankciókat. A vagyonnyilatkozatában azonban nem dicsekedett el kényelmes életéről.

V4NA
2022. 12. 09. 13:41
VERHOFSTADT, Guy
Strasbourg, 2019. március 27. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi fõtárgyalója, az EP liberális frakciójának (ALDE) vezetõje az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. március 27-én. A képviselõk Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének és Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének a társaságában a március 21-22-i EU-csúcs eredményeit vitatják meg. MTI/EPA/Patrick Seeger Fotó: Patrick Seeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átláthatóságot, a tisztességet olyan gyakran emlegető EP-képviselő csak saját magára nem tartja kötelezőnek ezeket az értékeket.

Ahogy arról korábban a V4NA hírügynökség beszámolt, bár az európai parlamenti képviselőknek be kell adniuk egy nyilatkozatot, a dokumentumban semmilyen vagyontárgyat nem kell feltüntetniük. Többek között az átláthatóság legfőbb „szószólója”, Guy Verhofstadt sem számolt el vagyonával, amikor az Európai Parlament liberális képviselőcsoportjának, az ALDE-nak a vezetője volt. Igyekezett titkolni vagyonát, ami – mint azóta kiderült – elképesztő méreteket ölt.

Miközben európaiak millióinak kell összébb húznia a nadrágszíjat az elszálló infláció és az energiaárak miatt, addig a liberális politikus kényelmes luxusotthonából követel még keményebb szankciókat Oroszország ellen, amelyek tovább ronthatnának az európaiak helyzetén.

Ahogy azt a V4NA kiderítette, Guy Verhofstadt ugyanis Gent belvárosában egy XVII. században épült, gyönyörűen felújított, folyóparti műemlék épületben él Belgiumban, amelyet, mint kiderült, rengeteg közpénz segítségével újított fel.

A liberális belga politikus és családja a sajtóhírek szerint még 2011-ben vásárolta meg a műemlék épületet – amelyben ma is él – másfél millió euróért, két másik családdal együtt. A Knack beszámolója szerint 2012-ben

a Verhofstadt-rezidencia felújításának költségeit nagyjából 820 ezer euróra becsülték, ennek azonban közel a felét a belga adófizetőkkel fizettették ki.

A felújításhoz a volt miniszterelnök jelentős támogatást kapott a flamand kormánytól, Kelet-Flandria tartománytól és Gent városától is, összesen 327 784 euró értékben a Knack hírportál információi szerint. Nem csoda tehát, hogy a vagyonnyilatkozatában is titkolózott az EP-képviselő.

Mindeközben Guy Verhofstadt új, Magyarországot támadó ötlettel állt elő, miszerint ahányszor hazánk él vétójogával az uniós döntéshozatal során, annyiszor meg kell duplázni a hazánktól visszatartott uniós források összegét.

 

Borítókép: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament brexitügyi főtárgyalója, az EP liberális frakciójának (ALDE) vezetõje az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.