Rod Dreher: Döntenünk kell, hogy Orbán Viktor családvédelmét követjük, vagy engedünk az LMBTQ-propagandának

Az egyre erőszakosabb LMBTQ-ideológia ellen szólalt fel minapi írásában Rod Dreher, a The American Conservative vezető szerkesztője. A szerző Magyarországot egy „normális” helynek tartja, épp olyannak, mint amilyen Amerika is volt az „őrület előtt”. Szerinte országa döntés előtt áll, követi Orbán Viktor hatékony családvédelmi politikáját, vagy enged a gyermekeket befolyásoló LMBTQ-propagandának.

Magyar Nemzet
Forrás: The American Conservative2023. 01. 16. 16:38
Rod Dreher a Danube Institute vendégkutatójaként érkezett nemrég Budapestre
Fotó: Mirkó István
Rod Dreher a Danube Institute vendégkutatójaként érkezett nemrég Budapestre Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország egy normális hely, épp olyan normális – mint azzal a legtöbb amerikai bizonyosan egyetértene – az Egyesült Államok is volt, mielőtt teljesen elvesztette volna a józan eszét” – írta a minap Rod Dreher, a The American Conservative vezető szerkesztője. A szerző a tengerentúlon „burjánzó” woke- (ébredés), és transzideológia ellen emelte fel a szavát, mondván: elege van abból, amerre az országa tart.

Mint, ahogy azt Dreher megjegyzi, az elmúlt mintegy másfél évet hazánkban töltötte, így közvetlen tapasztalatot szerzett a magyar viszonyokról. 

Képzelhetik, hogy a tengerentúlon a fősodratú média és az adminisztráció milyen radikálisnak és fasisztának festi le Magyarországot, holott az egész ország olyan, mint az Egyesült Államok volt a kilencvenes évek végén

– fogalmazott.

A szerző szerint nem igazak azok a vádak sem, hogy Budapesten bántódása esne egy homoszexuális személynek. „Nem házasodhatnak össze ugyan, de bejegyzett élettársi kapcsolatban gond nélkül élhetnek” – írja.

Hozzáteszi: csak nevetni lehet az olyan kérdéseken, hogy fél-e bárki is Budapest utcáin sétálva, hiszen ez Európa egyik legbiztonságosabb városa. 

Dreher pozitívumnak tekinti, hogy hazánkban nem lobognak úton-útfélen a „szentnek tartott” szivárványszínű zászlók (amely az LMBTQ-közösség szimbóluma – a szerk.) sem.

Egy hazaszerető amerikainak nehéz egy idősebb közép-európaival beszélgetnie, hiszen ők egykor még felnéztek Amerikára, amelyet a szabadság földjének tartottak a kommunista uralom árnyékában. Ám ők az Egyesült Államokat most egy »kulturális« imperialista Babilonnak” látják, és igazuk is van

– zárja gondolatát Magyarországról a szerző, aki reményvesztett abban is, hogy a republikánusok érdemben elejét tudnák venni „a liberális őrületnek”, amelyhez szerinte széles körű és agresszív jogalkotásra lenne szükség.

Hozzáteszi: döntenünk kell, hogy Orbán Viktor hatékony családvédelmi politikáját követjük, vagy engedünk a gyerekeket befolyásoló LMBTQ-propagandának.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

 

 

Borítókép: Rod Dreher, a The American Conservative lap vezető szerkesztője a Danube Institute vendégkutatójaként járt 2021-ben Budapesten (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.