időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

A földrengés sújtotta Aleppóba érkezett a WHO főigazgatója

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.11. 13:35 2023.02.11. 15:02
A földrengés sújtotta Aleppóba érkezett a WHO főigazgatója

A földrengés sújtotta szíriai Aleppóba érkezett szombaton Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) vezérigazgatója, valamint Martin Griffiths, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkárhelyettese. Az ország északnyugati részén fekvő Aleppo Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának ellenőrzése alá esik. 

Tedrosz repülőgépe mintegy 35 tonna orvosi felszereléssel érkezett meg Aleppóba, ahová két napon belül egy újabb segélyszállítmányt várnak a SANA szíriai állami hírügynökség tudósítása szerint.

A WHO főigazgatója a tervek szerint tárgyal a szír egészségügyi miniszterrel, Aleppó tartomány kormányzójával, és ellátogat kórházakba és átmeneti szállásokra. 

A WHO szíriai képviselője szerint a hétfői földrengés mintegy ötmillió embert sújtott valamilyen formában. Aleppóban körülbelül 200 ezer ember maradt fedél nélkül. A legfrissebb adatok szerint Szíriában a kormány és a felkelők által uralt területeken a földrengés 3553 emberéletet követelt.

 

Borítókép: A szíriai elnöki hivatal által közreadott képen Bassár al-Aszad szíriai elnök látogatást tesz a földrengés sújtotta Aleppóban 2023. február 10-én (Fotó: MTI/EPA/Szíriai elnöki hivatal)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.