A földrengés sújtotta Aleppóba érkezett a WHO főigazgatója

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz repülőgépe mintegy 35 tonna orvosi felszereléssel érkezett meg a szíriai városba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 11. 13:35
ASZAD, Bassár el-
Aleppó, 2023. február 10. A szíriai elnöki hivatal által közreadott képen Bassár al-Aszad szíriai elnök (k) látogatást tesz a földrengés sújtotta Aleppóban 2023. február 10-én. A négy nappal korábban bekövetkezett 7,8-as erõsségû földrengésnek és az utórengéseknek a legfrissebb adatok szerint eddig több mint 20 ezer halálos áldozata és 75 ezer sérültje van Törökország délkeleti és Szíria északi részében. MTI/EPA/Szíriai elnöki hivatal Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrengés sújtotta szíriai Aleppóba érkezett szombaton Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) vezérigazgatója, valamint Martin Griffiths, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkárhelyettese. Az ország északnyugati részén fekvő Aleppo Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának ellenőrzése alá esik. 

Tedrosz repülőgépe mintegy 35 tonna orvosi felszereléssel érkezett meg Aleppóba, ahová két napon belül egy újabb segélyszállítmányt várnak a SANA szíriai állami hírügynökség tudósítása szerint.

A WHO főigazgatója a tervek szerint tárgyal a szír egészségügyi miniszterrel, Aleppó tartomány kormányzójával, és ellátogat kórházakba és átmeneti szállásokra. 

A WHO szíriai képviselője szerint a hétfői földrengés mintegy ötmillió embert sújtott valamilyen formában. Aleppóban körülbelül 200 ezer ember maradt fedél nélkül. A legfrissebb adatok szerint Szíriában a kormány és a felkelők által uralt területeken a földrengés 3553 emberéletet követelt.

 

Borítókép: A szíriai elnöki hivatal által közreadott képen Bassár al-Aszad szíriai elnök látogatást tesz a földrengés sújtotta Aleppóban 2023. február 10-én (Fotó: MTI/EPA/Szíriai elnöki hivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.